Вівторок, 23 квітня 2024
Влада

Світловодцям доведеться звикати до порядку

Світловодцям доведеться звикати до порядку
"Звикати до порядку!" — закликала світловодців заступник міського голови Людмила Гетманець під час зустрічі з головами квартальних комітетів та оприлюднила новий принцип вивезення сміття з приватного сектору міста.


Чергова зустріч з головами квартальних комітетів, що відбулась 25 березня за особистої участі міського голови Юрія Котенка та усіх його заступників, вкотре довела: проблеми у приватному секторі міста дійсно існують, але існують і реальні шляхи їх вирішення важливо лише діяти.

Зокрема, це стосується такого важливого питання для приватного сектору, як вивезення сміття. Нагадаю, що донедавна усі спроби попередньої влади врегулювати це питання не мали успіху — і ідея запровадження абонкнижок, і об'їзд приватного сектору сміттєвозом не дали дієвих результатів. Тож, сьогоднішня виконавча влада вирішила піти іншим шляхом і запровадити нову систему вивезення сміття. Звичайно, від послуг сміттєвоза ніхто не відмовляється, але відтепер мешканцям приватного сектору не доведеться чергувати в його очікуванні, достатньо лише виставити пакет зі сміттям за ворота в день об'їзду машини — і сміття буде забрано. Щоправда, за єдиної умови — пакет має бути спеціальний, з логотипом ККП, вартістю 3 грн. 40 коп. Купуючи цей спецпакет, який вміщує щонайменше 4 відра твердих побутових відходів, споживач одразу ж оплачує послуги з їх утилізації — і зручно, і економно. Залишається сподіватись, що це ноу-хау міської влади знайде розуміння і підтримку серед споживачів. Очікує міська влада і пропозиції від мешканців приватного сектору щодо відновлення вуличного освітлення.

Світловодцям доведеться звикати до порядку

Щодо інших тем цієї зустрічі, то вони були різноманітними — від необхідності очищення дренажних систем до стану автошляхів. Та найбільше зауважень в учасників розмови викликали пасажирські перевезення, а саме: обмежена кількість маршрутних таксі у вечірній час; нечемне поводження водіїв, особливо з людьми похилого віку та головне — відмови у перевезенні пільговиків. Аби зменшити кількість таких скарг та наказати винуватців, головам квартальних комітетів порадили обов'язково записувати усі данні про водіїв-порушників, як-то: номер маршрутного таксі, прізвище водія (ця інформація є сьогодні у кожному автобусі), час і місце пригоди. За умови повної інформації про порушення правил перевезень пасажирів, можновладці пообіцяли, що жодна заява не залишиться без розгляду.

Отримали голови квартальних комітетів відповіді і на інші цікавлячи їх питання, зокрема щодо облаштування опорного пункту міліції в колишньому приміщенні бібліотеки по провулку Луговому та термінів виплати квартальним матеріальної допомоги, розмір якої з лютого, до речі, суттєво збільшився.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top