П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Антоніна БУГАЙЧЕНКОАнтоніна БУГАЙЧЕНКО20 ліфтів було відремонтовано в світловодських багатоповерхівках усього впродовж трьох місяців з грудня 2010 по березень 2011 року. Мешканці цих будинків вдоволені, адже представники міської виконавчої влади виконали свої обіцянки.
Антоніна БУГАЙЧЕНКО:
— Я проживаю в будинку за адресою вул. Конька, 27, з 22 січня 2010 року. Весь цей час в нашому під'їзді ліфт не працював. Було дуже не зручно, адже ми мешкаємо з маленькою дитиною на 8-му поверсі. Доводилось постійно носити дитину та коляску на руках вниз і вгору, тому робота ліфту для мене дуже важлива. Ми писали листа з проханням допомогти вирішити це питання і до народного депутата Олександре Єдіна, і до Юрія Котенка звертались, іще коли він балотувався — як нам пообіцяли, що ліфт зроблять до 8-го березня, так і зробили. Ми вдячні за такий подарунок!


Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Ніна СПІЛЬНИКНіна СПІЛЬНИКНіна СПІЛЬНИК:
— В будинку по вулиці Чайковського, 17, я проживаю вже 27 років, причому на 7-му поверсі. Ліфт у нашому під'їзді не працював більше, аніж півроку, тож ми звернулись із листом до нашого мера Юрія Котенка. Нас запросили на прийом, шість мешканців нашого будинку ходили до міськвиконкому, де була скликана комісія з нашого питання, в якій взяли участь і заступники міського голови, і начальник УЖКГ. Нам пообіцяли, що ліфт зроблять — дякувати Богу, тепер він працює. Ми задоволені дуже, їздимо ліфтом і дякуємо, що про нас подбали.

Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Робота ліфтів – на постійному контролі влади

Людмила ГетманецьЛюдмила ГетманецьЛюдмила ГЕТМАНЕЦЬ, заступник міського голови з комунальних питань:
— Відремонтувати ті 20 ліфтів, які з різних причин не працювали від одного до трьох років, нам вдалося завдяки участі в державній програмі. За умовами співфінансування наше місто отримало 262 тис. грн. з державного бюджету на ремонт ліфтів, решту необхідних коштів, а це 103 тис. грн., було виділено з міського бюджету. В 2011 році, на жаль, подібної державної програми не має, але ми передбачили в міському бюджеті виділення іще 280 тис. грн. на ремонт та експертизу ліфтів. Сьогодні гостро стоїть питання по ліфтах, що відпрацювали більше 25 років, експлуатацію яких не дозволяє контрольна інспекція, тож ми узагальнюємо інформацію, аби вчасно провести експертизу цих ліфтів.

Непрацюючими наразі залишаються по місту іще п'ять ліфтів, але відновити їх роботу в поточному році навряд чи вдасться, адже один із них потребує капітального ремонту, решта — повністю зруйновані, тож вимагають повної заміни, що коштує 300-400 тис грн. на один ліфт. Але хочу запевнити мешканців міста, що це питання знаходиться на постійному контролі виконавчої влади, і всі кошти, передбачені на ремонт і експертизу ліфтів будуть використані за призначенням.

На останок, враховуючи те, що ми спілкуємось із вами напередодні Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення, хочу привітати усіх своїх колег — працівників комунальної сфери міста — із професійним святом та побажати успіхів у їх важливій і дійсно нелегкій праці.

Олена ЄРУНОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top