Вівторок, 16 квітня 2024
Культура

Конкурс віршів "Шевченкознай"

Конкурс віршів "Шевченкознай"Тарас Шевченко. Це ім’я стало символом нашого народу. Його портрети — в кожній хаті, його "Кобзар" лежить на столі поруч з хлібом, а його пісні вишити на рушниках.
11 березня, відвідавши бібліотеку-філію №3 Світловодської ЦМБС, учні 6-А класу ЗОШ №5 поринули в атмосферу української давнини.


Портрет Шевченка, уквітчаний вишитим рушником, оформлена виставка — стенд "У славі живій Кобзаря", вся зала бібліотеки прикрашена прадавніми, різнобарвними полотнами, одяг ведучої Гаркуші Л.В. стилізовано під українське національне вбрання. Та і самі учасники конкурсу на краще виконання віршів Тараса Григоровича Шевченка "Шевченкознай" одягнені в українські костюми. Учні декламували вірші: "Думи, мої думи…", "Садок вишневий коло хати…", "Заповіт" та інші.

На початку заходу було обрано журі, це класний керівник Алейченко Т.В., завідуюча бібліотекою-філією Позовна З.В. та учень 6-А класу, які потім оголосили переможців конкурсу. Ними стали — Муравська Анастасія, Нагорська Ірина, Манухін Денис. Діти переможці були нагороджені подарунками — книгами та пригощенні солодощами. Ведуча подякувала всім глядачам та учням за активну участь у конкурсі. Так нехай же слово Тарасове світить старому і малому.

Учні на кінець виконали хором поезію "Тече вода з під явора, яром на долину…".

Зоя Позовна,
завідуюча бібліотекою-філією №3.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top