Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Школу №1 не закриють, впевнена директор Любов Дехтяренко

Школа №1, СвітловодськШкола №1, СвітловодськНа нашому форумі активно обговорюється питання про закриття ЗОШ №1 та, відповідно, "довантаження" додатковими учнями ЗОШ №2. Начебто і батьків вже попередили, щоб вони заздалегідь потурбувалися про подальше навчання своїх дітей. За роз’ясненням ми звернулися до директора школи №1 Любові Іванівни Дехтяренко.
Любов Іванівна впевнена, що школу, як духовну колиску народу, закрити ніхто не має права. Мешканцям кожного мікрорайону міста потрібна своя школа. Так, з точки зору чиновників, міські навчальні заклади зараз недовантажені. Але сьогодні не можна рахувати завантаженість за проектною документацією п’ятдесятих, шістдесятих років минулого століття.
^ Реклама ^

Перша (не тільки за номером) школа будувалася на 350 учнів і 10 класів. Але були часи, коли у ній навчалося 711 учнів у дві зміни. Школа працювала з 7.00 до 19.15. Цей період надмірного перевантаження Любов Іванівна і згадувати не хоче. Сьогодні в школі лише 230 учнів, немає 11 класу, але перспектива збільшення кількості дітей є: у 2010 році до школи прийшли 30 першокласників!

Вагомим аргументом на користь збереження школи, навіть з такою кількістю учнів, Любов Іванівна вважає і нові вимоги до шкільних приміщень. Якщо раніше медпункт можна було розташувати у маленькій кімнаті, то тепер лікарю і медсестрі потрібно виділити дві кімнати, одну з них — для щеплень. Колись не було груп продовженого дня, а тепер учнів, які залишаються у школі після 4-5 уроків, потрібно забезпечити не тільки класною, а й ігровою кімнатами. Коли проектувалася школа, ніхто не думав, що знадобиться приміщення для кабінету інформатики тощо.

Одним словом, досвідчений педагог і керівник навчального закладу Любов Дехтяренко вважає, що міській раді потрібно не закривати школу, а подумати, як ефективніше наповнювати бюджет.

Тетяна ДРОЗДОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top