Вівторок, 30 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сергій Ларін: "Я повинен виправдати довіру мешканців Кіровоградщини…"

Сергій ЛарінСергій Ларін21 лютого на базі заводу "Червона зірка" голова Кіровоградської державної адміністрації Сергій Ларін провів для журналістів області чергову прес-конференцію.
Спочатку журналістів розділили на групи і повели виробничими цехами підприємства на пізнавальну екскурсію. Відверто кажучи, для світловодців величезні виробничі цехи не є новиною, адже ми живемо в місті, яке по праву колись вважалося промисловим центром Кіровоградщини. Та є речі, які вразили всіх без винятку. В першу чергу, це застосування новітніх технологій у процесі виробництва, новий підхід до рентабельності та економії затрат. В цих напрямках "Червона зірка" може бути взірцем для будь-якого промислового підприємства. Зокрема, вражає цех фарбування виготовлених деталей.
^ Реклама ^

Все відбувається за допомогою запрограмованого конвеєра під постійним контролем автоматики. Інакше як цариною наукового прогресу та новітніх технологій цей сегмент виробництва назвати складно. Ще досить вагомий факт – адміністрація заводу складається переважно з молодих спеціалістів, які добре розуміються на сучасних реаліях економічних стосунків на чолі із молодим генеральним директором Сергієм Калапою.

Безпосередньо прес-конференція розпочалася близько 12 години, відразу після закінчення в ОДА спеціальної наради за участю губернатора з приводу використання земель Кіровоградщини та дотримання цінової політики в області.

Сергій Ларін розпочав спілкування з представниками мас-медіа з нагадування про те, що цього тижня минає рік, як Президентом України став представник Партії регіонів Віктор Янукович. Сергій Миколайович зазначив, що цей рік був досить складним: економічна криза, вибори, складні в політичному та соціальному сенсі реформи, наслідки яких ми не відразу побачимо, тому є легкою мішенню для опонентів.

"Але треба розуміти, що після стількох років відкочування назад, – сказав голова ОДА, – важко відразу поставити потяг (розвитку держави) на потрібні рейки".


Характеризуючи свою діяльність, губернатор Кіровоградщини зауважив, що працює на посаді менше року, але головні проблеми регіону вдалося не тільки визначити, а й відчутно зрушити з місця.

"Ви добре пам'ятаєте, що головні напрямки розвитку області сконцентровані у моїй програмі "Центральний регіон-2015". Це не піар-проект, вигаданий напередодні виборів. Головна мета програми – створення робочих місць, розвиток виробництва, наповнення місцевого бюджету. І не треба думати, що дана програма – просто гарна листівка для вдавання бурхливої діяльності.

До програми увійшов кожен район, кожен населений пункт і сьогодні я перейшов до наступного кроку – перевірки основних положень цієї програми у регіонах. Першими стали представники Новомиргородського району. Я оцінив їхню роботу на "задовільно". Це, фактично, оцінка діяльності голови районної адміністрації. Якби оцінка була гіршою, голова Новомиргородської РДА навряд чи сьогодні працював на цій посаді. Хочу ще раз нагадати про те, що програма "Центральний регіон-2015" формувалася не за потребами чиновників, а за потребами мешканців області. Рано чи пізно звітуватиме кожен район. Тому і відповідатиме кожен керівник особисто!"


Також С. Ларін зупинився на будівництві перинатального центру у Кіровограді, вартість якого складе 22 мільйони гривень. Його планують відкрити вже цього року. Ще 50 мільйонів гривень планується вкласти у медичну галузь. Зокрема, заплановано придбання гамма-камери, рентгенапаратів, флюорографів.

Суттєвими досягненнями можна назвати відкриття нового корпусу обласного онкодиспансеру, нової будівлі навчально-виховного комплексу "Пролісок", ремонт обласного краєзнавчого музею, побудову міжнародного терміналу та ін.

Сергій Ларін також нагадав, що паралельно із розпочатим минулого року обласним проектом підтримки місцевих товаровиробників "Купуй Кіровоградське" вже діють 8 соціальних магазинів та 44 відділи. У проект включилися майже 60 товаровиробників, в області було проведено 533 ярмарки. І сьогодні Кіровоградщина посідає друге місце в Україні за обсягами роздрібного товарообороту.

Окремої уваги потребує проект "Увага ветеранам", в ході якої вже 40 автівок потрапили до нових власників – інвалідів ВВв, надається різнобічна активна допомога ветеранам.

Не обійшов увагою Сергій Ларін ще одну зі своїх ініціатив – проект "Гаряча лінія".

"Ми отримали вже десятки тисяч дзвінків з усієї області – вони різні: скарги на черствість чиновників, на недолугість місцевих керівників, на проблеми ЖКГ, на якість медичних послуг, транспортних перевезень.

Я читаю щодня інформаційні картки служби "Гарячої лінії". Бувають випадки, коли достатньо одного дзвінка, щоб вирішити людську біду, а вона не вирішувалася роками… Тому для мене "Гаряча лінія" – це інструмент певного впливу на якість роботи влади і своєрідний інформатор, якою є ця влада на місцях"
– підкреслив Сергій Ларін.

Окрему увагу керівник області зосередив на створенні освітніх і госпітальних округів, зауваживши, що головною метою створення округів є підвищення рівня надання медичних і освітніх послуг.

"Наголошую, що ніхто не збирається рубати з плеча. Нікому не дозволимо без згоди громади закрити школу. Ніде, в жодному райцентрі, не зникне лікарня" – запевнив він і зазначив, що зараз профільні управління облдержадміністрації разом з місцевими адміністраціями детально, фахово вивчають можливості кожного закладу, потребу територій у школах, ФАПах, лікарнях, дитячих дошкільних закладах стосовно демографічних процесів. Про який рівень освіти можна говорити, якщо до сільської школи ходить 15 учнів, яких навчають 25 вчителів".


Як зазначив керівник області, округ – це комплекс заходів: наявність укомплектованого закладу сучасним обладнанням і кадрами, з можливістю дістатися швидко, у комфортних умовах до основного об'єкту, а потім повернутися додому чи залишитися. Якщо навчатися – то у хорошому гуртожитку, якщо лікуватися – то у лікарні.

Також голова ОДА запевнив, що допоки не збирається полишати свого робочого місця.

"Це все чутки. Я вже був послом в Китаї та Кореї, губернатором Запорізьської області і тому подібне. За моїми принципами – це була б зрада. Започаткувати нові проекти, розпочати роботу і піти – це не про мене. Я повинен побачити результат. Я повинен виправдати довіру мешканців Кіровоградщини, яка була своєрідним авансом у моїй діяльності".


Завершаючи свій виступ, губернатор звернувся до присутніх журналістів з проханням пильно відслідковувати і висвітлювати проблемні сегменти життєдіяльності Кіровоградщини:
"Разом з громадою контролюйте владу, нагадуйте чиновникам про взяті ними зобов'язання"
– сказав Сергій Ларін.

Микола Шверненко.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top