Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

На сесії міської ради

На сесії міської ради22 лютого в сесійній залі адмінбудівлі відбулося пленарне засідання дев'ятої сесії Світловодської міської ради шостого скликання. На початок сесії у залі були присутні 42 народні обранці. На засідання були запрошені депутати Кіровоградської обласної ради, заступники міського голови, начальники управлінь та інші.
Розпочали свою роботу депутати із приємної миті – привітали з ювілейним днем народження свого колегу Юрія Сап'янова, побажавши йому міцного здоров'я та наснаги у подальшій діяльності на благо рідного міста.
^ Реклама ^

Далі внесли до порядку денного три додаткові питання, натомість два питання виключили. Після цього перейшли до розгляду депутатських запитів. Слово взяв ювіляр, який озвучив звернення мешканців будинку №12 по вул. Калініна. Там сказано, що вже 13 років у будинку не працює ліфт, а представники влади та УЖКГ щороку обіцяють, що його буде відремонтовано буквально через тиждень. Тижні складаються в роки, "а ліфт і нині там". Запит поставлено на контроль і направлено заступнику з питань ЖКГ Л.Гетманець. Про результати почуємо через місяць (на наступній сесії).

Першим питанням порядку денного став звіт про виконання бюджету 2010 року. Депутати проголосували за звіт, додавши пункт про посилення контролю за використанням бюджетних коштів.

Наступним пунктом уточнили міський бюджет 2011 року. В цьому питанні чітко визначено використання на ямковий ремонт доріг міста 500 тисяч гривень із вільних залишків. Також збільшили оплату для голів квартальних комітетів (з 200 до 350 грн/міс.).

У переліку питань соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності народні обранці затвердили Програму розвитку малого підприємництва на 2011-2012р.р.; створили наглядову раду з розгляду інвестиційних проектів малого підприємництва та їхньої фінансової підтримки; встановили ставки єдиного податку для шести видів підприємницької діяльності (докладніше тут).

Далі депутати прийняли рішення про заборону продажу спиртних напоїв у стаціонарних об’єктах торгівлі та кіосках (окрім ресторанного господарства) на території міста з 22.00 до 8.00. Контроль за виконанням даного рішення поклали на працівників правоохоронних органів.

Наступним рішенням депутати ліквідували КП "Зелене господарство" і доручили виконавчому комітету створити ліквідаційну комісію, яка діятиме згідно з встановленою чинним законодавством процедурою. Обов'язки з утримання зелених насаджень, а також майно та активи КП "ЗГ" передали Світловодському міському комунальному підприємству "Комбінат комунальних послуг".

Далі міське управління культури, з метою підвищення ефективності використання бюджетних коштів, пропонувало міській раді підтримати проект рішення, який передбачав припинення діяльності Власівської музичної школи шляхом приєднання її до міської МШ у вигляді філії. Вирішили не поспішати, скласти комісію, яка виїде на місце, вивчить ситуацію і відзвітує перед радою. Поки питання відклали до наступної сесії.

У блоці питань врегулювання архітектурно-земельних відносин розглянули більше 20 питань. Із всього переліку варто виділити питання стосовно надання згоди на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ПАТ "Концерн Галнафтогаз" по вул. Єгорова, 2-а (автостанція). Мова йде про ділянку автостанції, на якій знаходиться естакада. ПАТ "Галнафтогаз" обіцяє там збудувати бензозаправну станцію, сервісний центр для автівок та місце для відпочинку (кафе) в одному комплексі. Думки депутатів розійшлися: одні цілком "за", адже це інвестиції, які так потрібні нашому місту, інші категорично проти розташування об'єкту поблизу автостанції. Зрештою питання поставили на голосування – 30 депутатів із 42 присутніх висловилися "за".

Далі розглянули додаткові питання. Зокрема, продовжили на 5 років термін оренди земельної ділянки ВАТ "АТП 13507" та дозволили внести зміни до статуту КП "Міський водоканал".

На закінчення депутати міської ради задовольнили заяву Ольги Литвиненко щодо складення нею депутатських повноважень. Отже, скоріш за все, вже на наступному пленарному засіданні повноваження депутата Світловодської міської ради отримає новий представник Сильної України (наступний за партійним списком – начальник управління експлуатацією газового господарства Володимир Шаповал).

На цьому дев'яту сесію міської ради було оголошено закритою.

Микола Шверненко.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top