Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Адмінреформа — в дії

Голова Світловодської міської ради Юрій КотенкоГолова Світловодської міської ради Юрій КотенкоВ країні наразі триває адмінреформа. Ініційована Президентом Віктором Януковичем, вона покликана оптимізувати чиновницький апарат, і разом із тим, підвищити його ефективність.
Відбувається реалізація комплексних державних реформ і у Світловодську. Що ж, власне, очікує керівний апарат міста і які зміни передбачає впровадження адмінреформи для Світловодська? З такими запитаннями ми звернулись до голови Світловодської міської ради Юрія Котенка.
^ Реклама ^

Ось який коментар ми отримали:

— Дійсно, новій владі випала доля стати реформаторами, однак, треба розуміти, що це не забаганка владної команди, а вимога часу. Необхідність проведення комплексних реформ у державі назріла вже давно, адже зрозуміло, що просуватись далі без них просто не можливо — накопичилась низка серйозних невирішених питань. І ті кроки, які робить владна команда зараз — варто було розпочати іще декілька років тому, тоді вже сьогодні ми б могли відчути їх результати. Натомість, нашій команді доводиться терміново робити рішучі дієві кроки, причому в найважливіших для суспільства напрямках. Звичайно, реформування — це доволі складний процес, який на перших своїх етапах не може проходити безболісно, але ми всі повинні розуміти, що реалізація запланованих заходів з часом принесе очікувані результати.

Звісно, адмінреформа, започаткована Президентом, не могла не зачепити і наше місто, адже впроваджується на усіх рівнях. Зараз у Світловодському міськвиконкомі створена і вже працює комісія, яка безпосередньо займається впровадженням цієї адміністративної реформи на території міста. Так, під час пленарного засідання 8 сесії Світловодської міської ради шостого скликання, що відбулось 25 січня, було затверджено нову, оптимізовану структуру виконавчого комітету, яка покликана забезпечити виконання покладених на виконавчу владу повноважень та функцій в повному обсязі, за умови скорочення фінансування на утримання апарату влади. Адже ми розуміємо, що головна мета розпочатої в країні адмінреформи — це оптимізація бюджетних витрат, і, водночас, забезпечення покращення рівня послуг для населення. Тож, хочу зазначити, що лише завдяки оптимізації чисельності світловодського міськвиконкому, вже до кінця 2011 року буде зекономлено 532 тис. бюджетних коштів. По області ця сума буде значно більшою, а отже, маємо реальну економію на усіх рівнях. І це лише перший етап запланованої комплексної реформи. Наступним, після проведення адмінреформи у гілках виконавчої влади, має стати реформування таких важливих галузей, як освіта та медицина, покликане забезпечити якісне медичне обслуговування та надання освіти усім, без виключення верствам населення, незалежно від того, де вони проживають. З цією метою на території усіх районів області, буде створено освітні та шпитальні округи. Над цим питанням ми також зараз активно працюємо. Сподіваємось, усі ті кроки та нововведення, які наразі впроваджуються в нашій країні, дійсно принесуть усім нам очікувані результати та покращення рівня життя українців.

Олена ЄРУНОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top