П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

На засіданні виконавчого комітету

9 лютого члени виконкому на черговому своєму засіданні розглянули близько 30 питань.
Про стан виконання міського бюджету за попередній рік повідомила начальник міськфінуправління Наталя Яременко. За її словами, загальна сума доходів склала майже 126 млн. грн. (план виконано на 97,4%), власні доходи склали 29,8 млн. грн. (93%), дотація з Державного бюджету склала трохи більше 48 млн. грн., субвенції — більше 30 млн., зі спецфонду отримано майже 15 млн. Члени виконкому ознайомилися з цифрами більш широко, взяли інформацію до відома. Далі документ вивчатимуть міські депутати.
^ Реклама ^

У доцільності припинення функціонування у старому форматі Власівської дитячої музичної школи шляхом приєднання до Світловодської дитячої музичної школи присутніх переконувала Надія Клокар, начальник управління культури і туризму.

Надія Іванівна повідомила, що до цього спонукає, у першу чергу, критичний фінансовий стан галузі у цілому. Але, крім фінансових проблем, до такого кроку підштовхує і демографічна ситуація: дітей стало менше, вони не так охоче йдуть вчитися музиці, як це було колись, батьки не готові їм купувати музичні інструменти. Часто діти кидають навчання. Якщо кілька років тому там навчалося більше 100 дітей, то сьогодні — 50.

Зараз школа кадрами повною мірою не забезпечена, робота вчителя музичної школи не престижна, зарплата мала, тому нові кадри залучати та втримати важко. До того ж, атестацію 2 роки тому школа пройшла умовно, участі у конкурсах учні не беруть. Є пропозиція провести оптимізацію, і зробити з Власівської дитячої музичної школи філію Світловодської дитячої музичної школи.

Члени виконкому взяли інформацію до відома, але не всі з них вважають, що такий крок дасть помітну економію коштів, та все ж останнє слово і у цьому питанні — за депутатами.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top