Четвер, 28 березня 2024
Влада

Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою

Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою28 січня у Світловодську відбулось розширене засідання Ради директорів міського відділення Української спілки промисловців, підприємців та роботодавців.
Мета зібрання – в рамках програми Уряду та Всеукраїнської СППР окреслити план спільних дій директорату та міського виконавчого комітету по створенню інвестиційного клімату, відновленню промислового потенціалу та розвитку підприємництва у Світловодську.


У засіданні взяли участь представники місцевих підприємств різних форм власності, представники малого та середнього бізнесу Світловодська.

Відкрив засідання Президент Ради директорів МВ УСППР Михайло Бур'янський, у своїй вступній промові він підкреслив: "Переважна більшість директорату не тільки очолюють підприємства, а й представляють інтереси громади в міській раді. Хочу нагадати про те, що ми повинні виконати взяті під час виборів зобов'язання, як по зростанню економічного рівня, так і по вирішенню ряду місцевих проблем. Це можливо лише за умов плідної співпраці з міською владою."

Президент Ради директорів МВ УСППР Михайло Бур'янський
Президент Ради директорів МВ УСППР Михайло Бур'янський

Поспіль, Президент Ради директорів надав слово міському голові Світловодська Юрію Котенку, який більш детально охарактеризував ситуацію в місті на сьогоднішній момент. В першу чергу, голова звернув увагу присутніх на стан місцевих підприємств, і комунальних в тому числі: "Одна частина заводів вже давно не має змоги працювати на повну потужність, друга частина підприємств ледь зводить кінці з кінцями, третя – взагалі, збанкрутіла", – констатував міський очільник. Він висловив сподівання, що в умовах підтримки з боку місцевої, обласної адміністрацій світловодські керівники активізують свою роботу.

Міський голова Світловодська Юрій Котенко
Міський голова Світловодська Юрій Котенко

"Ми живемо в унікальний час, коли пасивність, недоробки можна виправдати кризою, впливом фінансових процесів та іншими причинами, втім є люди, які попри всі труднощі, знаходять можливості та прикладають максимум зусиль, працюючи на розвиток", – зауважив Юрій Котенко. Згодом перейшов до проблем, які потребують нагального вирішення:

підтоплення Таборища. З року в рік на сполох б'ють 10 тисяч мешканців нижньої частини міста, адже щороку потерпають від води. Господарські збитки рахуються сотнями тисяч гривень;

питання водозабезпечення міста та роботи КП "Світловодський міський водоканал", зокрема. Підприємство знаходиться у критичному стані, як у господарському так і у фінансовому сенсі. Постійно перебуває в судових тяжбах;

якість питної води. З метою її поліпшення, в першу чергу, потрібна реконструкція мереж, насосної станції, водопровідної системи взагалі.

Світловодськ має взяти участь в обласній програмі "Питна вода", програма дасть можливість виконати ряд робіт.

Щодо водоканалу, обласне керівництво, ознайомившись зі станом справ на підприємстві, вихід із ситуації вбачає в об'єднанні водоканалізаційних господарств Світловодська, Знам'янки, Олександрії та Кіровограду;

забезпечення функціонування та ремонт ліфтів в багатоповерхівках;

освітлення вулиць та ремонт доріг у Світловодську, тощо.

Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою

Звісно, це не весь перелік. Учасники засідання, уважно вислухавши міського голову, висловили свої думки. Зокрема, Олександр Гусєв – керівник одного з приватних підприємств міста нагадав про роль державних програм. Наприклад, вирішення проблеми підтоплення Таборища можливе лише за умов участі в державних проектах та допомоги області.

В свою чергу, міський голова зазначив, що Кіровоградська обласна адміністрація на чолі з Сергієм Ларіним вже допомагає і готова надалі це робити, включивши Світловодськ до ряду програм, завдяки яким до міста можна буде залучити кошти, як з обласного так і з державного бюджетів. Втім, ця допомога можлива лише за умов прояву ініціативи з боку світловодців, бо ж під лежачий камінь вода не тече.

Юрій Котенко
Юрій Котенко

"Якщо ми побачимо, що в місті закладено початок вирішення тієї чи іншої проблеми, є конкретні зрушення, а головне є прагнення досягти мети, Кіровоградська ОДА обов'язково викаже свою підтримку у вирішенні того чи іншого питання", – процитував слова губернатора області мер Світловодська.

Олексій Печений – приватний підприємець закликав директорат до конкретних дій: "Досить обговорень. Вважаю, що кожен повинен долучитися до вирішення проблем міста. Допомогти по-можливості, але відчутно, наприклад, відремонтувати відрізок шляху коло свого підприємства. До речі, щодо доріг – дуже наболіле питання. Важко залучити інвесторів до міста, в якому дороги, що на в'їзді, що центральні – знаходяться у жалюгідному стані. Особливо викликають обурення дороги на в'їзді з боку Кременчука по шляху третьої об'їзної та по вулиці Дружби.

Я особисто, готовий допомогти матеріально у вирішенні цього конкретного питання. Сподіваюсь мене підтримають й інші."


Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою

Пропозицію Олексія Печеного відразу підтримав генеральний директор ТДВ "Об'єднання Дніпроенергобудпром", депутат обласної ради Іван Марон: "Ми мешканці одного міста і прекрасно розуміємо його проблеми. Вирішити всі відразу, зрозуміло, що не можливо. Але можна розподілити роботу на цей рік і надалі. Я пропоную, щоб кожен з керівників підприємств взяв участь у поступовій реалізації намічених заходів, зробивши посильний внесок, чи то у вигляді фінансової допомоги, чи то у вигляді будматеріалів, чи то в інший спосіб. Сьогодні, наприклад, наше підприємство готове допомогти матеріалами."

Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою

Всі пропозиції та побажання були враховані. Вже на засіданні було зроблено перші кроки назустріч владі у вирішенні місцевих проблем. Найближчим часом планується відремонтувати дорожнє покриття по вулиці Дружби, а поступово й інші дороги. До речі, учасники засідання прийняли рішення – звернутись з відповідним листом до генерального директора ВАТ "Укргідроенерго" Семена Поташника, аби керівник взяв участь у вирішенні питання ремонту міської частини дорожнього покриття на автошляху, що перетинає Кременчуцьку ГЕС.

Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою

Що до решти, не менш важливих питань – на засіданні затверджено двохсторонню Угоду про співпрацю між міськвиконкомом та Радою директорів міського відділення УСППР.

Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою

Попереднє обговорення проблем відбулось. Невдовзі офіційно буде представлено план спільних дій з метою відновлення роботи промислових підприємств міста, розвитку малого та середнього бізнесу, створенню здорового інвестиційного клімату у Світловодську.

Керівники місцевих підприємств готові до співпраці з владою

Марина Ткаченко,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top