Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Протиепідемічні заходи дали результат, проте заспокоюватися не варто

Протиепідемічні заходи дали результат, проте заспокоюватися не вартоВ грудні минулого року епідобстановка з грипу та ГРВІ в місті та районі була досить складною. Найбільший рівень захворюваності населення міста цими інфекційними хворобами спостерігався з 16 по 22 грудня і склав 104,7 на 10 тисяч населення при рівні епідпорога 76,06 (перевищення рівня епідпорогу в 1,4 рази).
Вжиті протиепідемічні заходи – організація надання населенню необхідної медичної допомоги, в т.ч. і стаціонарної, тимчасове припинення функціонування шкіл та ряду позашкільних закладів, більш активне охоплення населення щепленнями проти грипу (в місті щеплено 592 особи, в районі – 99), посилення контролю за станом дотримання на робочих місцях та в побуті необхідного повітряно-теплового режиму та інше – позитивно вплинули на стан епідобстановки з цих захворювань.
^ Реклама ^

За інформацією Володимира Шмакова, лікаря-епідеміолога Світловодської райСЕС, з початку січня, як в місті так і в районі, епідобстановка з грипу та ГРВІ покращилась, і рівень захворюваності став нижче рівня епідпорогу. За тиждень з 11 по 17 січня 2011 року в місті захворіло на грип та ГРВІ 343 особи, в т.ч. на грип 40. Показник захворюваності на 10 тисяч населення склав 62,0 при рівні епідпорога 76,06. Основну питому вагу серед тих, хто захворів, склали діти та підлітки (60,0%).

"Слід відмітити, що грип, як і ряд інших інфекційних захворювань, має свої епідособливості, – нагадав насамкінець Володимир Іванович, – рівню захворюваності характерний "хвильовий" характер перебігу, тому в кінці січня та в лютому можливий підйом рівня захворюваності".

"СВ".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top