Субота, 20 квітня 2024
Корисна інформація

Кажуть, що у ніч із 31 грудня на 1 січня збуваються всі мрії

Кажуть, що у ніч із 31 грудня на 1 січня збуваються всі мріїНавіть ті, хто не вірить у прикмети, починають цікавитися ними перед Новим роком, бажаючи відзначити це свято за всіма правилами, щоб привернути удачу.
Здавна людство дотримується новорічних прикмет, хоча ніхто й не знає, правдиві вони чи ні. Пропонуємо згадати кілька прикмет Нового року, аби підготуватися до цього яскравого та незабутнього свята.


Якщо Новий рік зустрічати у чомусь новому, то весь наступний рік буде вдалим. А якщо викинути за поріг старий одяг і взуття, неприємності залишаться в минулому.

У переддень Нового року в будинку повинні бути гроші і їх не можна в жодному разі давати в борг – тоді весь наступний рік їх буде завжди достатньо.

Якщо на святковому столі багато їжі та напоїв, то весь рік буде достаток.

Із настанням темряви господар дому повинен тричі постукати лівою рукою по стовбуру яблуні, груші або сливи, щоб у новому році був хороший урожай.

Вранці в день Нового року першим у дім повинен ввійти чоловік – тоді в цьому домі буде щастя.

Усім відома прикмета: "Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш", тому в Новорічну ніч не можна сваритися, плакати та рано лягати спати.

У день святкування Нового року не можна прати одяг, інакше притягнете до когось із членів сім'ї біду.

Перед Новим роком не можна виносити сміття з дому, інакше можна винести благополуччя наступаючого року.

Якщо 31 грудня написати собі листа та вкласти у конверт ще листівку з найкращими побажаннями і купюру, то купюра принесе фінансову удачу в новому році. Конверт слід відкрити 1 січня, а купюру необхідно зберегти на весь рік.

Є ще новорічні ритуали, пов'язані з монетами. У день святкування необхідно покласти на дно холодильника червоний мішечок, попередньо помістивши в нього 3 мідні монети решкою догори. Також покладіть монетку під тарілку на святковому столі. Той, хто з'їсть із тієї тарілки, отримає фінансову удачу. А при першому ударі курантів треба затиснути монетку в руці, побажати собі матеріального благополуччя, кинути в келих із шампанським і випити напій до дна. Монету треба зберегти, зробити в ній дірочку і носити як брелок.

Відомо, що 1 січня не можна прибирати в будинку - це обіцяє збитки і втрати, а також багато працювати, інакше весь рік мине в тяжкій праці.

Кажуть, у новорічні свята треба дарувати подарунки, пригощати, бажати всім щастя, і що більше людей ви привітаєте, то більше успіху вас чекає в новому році. Тож не скупіться на подарунки та добрі побажання, і у вас все буде гаразд!

«СВ»

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top