Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Епідситуація з грипу стає напруженою

Епідситуація з грипу стає напруженоюОсінь – пора року, коли спостерігається значний ріст захворювань на ГРВІ та грип. Яка ситауція у місті станом на 3 листопада, як вберегтися від інфекції і на що треба звернути увагу світловодцям, редакції розповідає Радміла ПЕРЕПЕЛЯК, завепідвідділом Світловодської райСЕС:
— За останній тиждень епідобстановка з грипу та ГРВІ на території міста стала напруженою. Рівень захворюваності на 10 тис. населення по місту склав 36,7 (спостерігається ріст на 24,8% за аналогічний період 2009 року). Хоча епідпоріг по місту складає 76,07, але варто ретельно дотримуватися протиепідемічних заходів (дотримання теплового режиму, попередження виникнення протягів, своєчасність проведення прибиральних робіт, при можливості, кварцування приміщень, застосування засобів індивідуального захисту і т.п), аби запобігти подальшому розповсюдженню ГРЗ.
^ Реклама ^

Важливо підтримувати імунітет організму людини на достатньому рівні за рахунок загальнозміцнюючих процедур, режиму праці та відпочинку, регулярного та повноцінного харчування з включенням в раціон вітамінів, фруктів, овочів (вживання смородини, цибулі, часнику та інших «народних» засобів профілактики). Бажано використання імуностимуляторів, імуномодуляторів: амізон, мефенамінова кислота, екстракти елеутерококу, ехінацеї тощо. Проводити обробку носових ходів мазями, зокрема оксаліновою.

Слід підкреслити, що в умовах можливого ускладнення епідобстановки з пандемічному грипу імунізація населення набуває ще більшого значення. Це пов'язано з тим, що при генному обміні між вірусами не виключені мутація і поява нового серотипу — вірусу ще більш агресивного щодо своїх властивостей. Для імунопрофілактики грипу в Україні зараз використовуються вакцини: "Інфлувак" (Нідерланди), "Ваксигрип" (Франція), "Флюарикс" (Німеччина), "Грипол Нео" (Росія), "Гриппол Плюс" (Росія).

Слід пам'ятати, що стан напруженості імунітету у щеплювальних осіб досягає достатнього рівня через 3-4 тижня після щеплення. Враховуючи тенденцію до росту рівня захворюваності населення ГРВІ, загрозу ускладнення епідобстановки з "пандемічного грипу", щеплення проти грипу бажано отримати найближчим часом.

Підприємства, установи і організації міста і району вакцини проти грипу можуть придбати через аптечну мережу міста і району (за домовленістю), а також у підприємців з реалізації імунобіологічних препаратів "Укрвакцина" (м.Київ). Разом з тим слід взяти до уваги, що щеплення повинні проводитись медпрацівниками і тільки в ЛПЗ міста і району. Практика боротьби з грипом підтвердила, що щеплення є одним із найбільш ефективних засобів профілактики грипу.

«Світловодськ вечірній».

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top