Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

На засіданні виконавчого комітету

На засіданні виконавчого комітету, що відбулося 16 вересня, члени виконкому розглянули більше 40 питань порядку денного. Коротко про основні.
^ Реклама ^

Привітання з ювілеєм
Присутні привітали директора міського спортивного комплексу ім. А.Тузовського Валерія Петренка з 60-річчям. З цієї нагоди секретар міської ради Віталій Юшко та заступник міського голови з гуманітарних питань Олена Макковій від імені виконавчого комітету вручили ювіляру Почесну грамоту, квіти та подарунок.

Валерій Іванович впродовж багатьох років відстоював престиж Світловодська на спортивних змаганнях різного рівня. Починав трудовий шлях як тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи. З 1994 року обіймає посаду директора МСК ім. А. Тузовського. За час його керівництва було реконструйовано міський стадіон, збудовано огорожу навколо нього, закладено футбольні поля із штучним покриттям, здійснено ремонт і відновлено функціонування басейну.

Мережу освітніх закладів затверджено
Щороку члени виконкому знайомляться з мережею навчальних закладів міста та затверджують її. Цей рік — не виняток. Як повідомила заступник начальника управління освіти Ірина Добровольська, станом на сьогодні у нашому місті існує 9 денних загальноосвітніх навчальних закладів, в них 165 класів на 3812 учні. Також функціонують 2 школи-інтернат, в них 24 класи на 253 учні. Є й загальноосвітня вечірня школа II-III ступенів, в ній 5 класів на 101 учня. При денних загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів 16 груп продовженого дня на 480 учнів.

У місті 15 дошкільних навчальних закладів, в них 98 груп для 2036 дітей; 3 позашкільних заклади, в тому числі (Центр дитячої та юнацької творчості, Станція юнацької творчості; Центр військово-патріотичного виховання).

Медична допомога людям похилого віку
Інформацію про стан надання медичної допомоги ветеранам війни, стан фінансування ліжок для ветеранів війни у Світловодській ЦРЛ надала заступник головного лікаря Ореста Косович.

Ореста Іванівна зауважила, що ветерани війни, інваліди війни, люди похилого віку забезпечуються медико-профілактичною допомогою на всіх рівнях системи охорони здоров’я, від первинної медико-санітарної допомоги до кваліфікованого спеціалізованого лікування в обласних лікувально-профілактичних закладах.

Отож, у Світловодському регіоні 4207 ветеранів війни, серед них інвалідів ВВв — 375 осіб. У місті 3045 ветеранів.

За 8 місяців п. р. медичним оглядом вдалося охопити 4207 (100%) ветеранів війни. В умовах стаціонару Світловодської ЦРЛ проліковано 145 ветеранів війни (3,4%). В стаціонарах вдома лікування надане 1241 ветерану війни (29,4%), серед них 142 інвалідам війни. На денному стаціонарі поліклініки лікування отримали 86 ветеранів війни (2,1%), серед них — 8 інвалідів війни. В шпиталях проліковано 101 ветерана війни (2,4%), в т. ч 38 інвалідів війни.

В цілому стаціонарним лікуванням охоплено 1628 ветеранів війни (38,6%). Оформлено 33 санаторно-курортні карти. Оформлено 214 довідок для надання в соціальні служби.

В кошторисі Світловодської ЦРЛ на 2010 рік на медикаменти для ветеранів війни передбачені кошти з розрахунку 4 грн. на 1 ліжкодень на суму — 20400 грн. На продукти харчування передбачені кошти з розрахунку 3 грн. на 1 ліжкодень, на суму — 15300 грн. Для лікування ветеранів війни за пільговими рецептами передбачено 2000 грн. Зубне протезування отримали 68 ветеранів війни на пільгових умовах. За рецептами лікарів (пільгове забезпечення) ветерани війни отримали ліків на 542 грн. 09 коп.

На запитання секретаря міської ради Віталія Юшка про кількість скарг на отримане медичне забезпечення, Ореста Іванівна відповіла, що таких є 9, і це менше, ніж минулого року.

Підготовка до виборів триває
Начальник організаційного відділу Сергій Гайдук назвав присутнім місця для здійснення передвиборчої агітації.

Отож, для розміщення друкованих та інших матеріалів можна скористатися інформаційними щитами на міській автостанції (вул. Єгорова), біля будинку по вул. Леніна, 4, біля супермаркету «Апельсин» (вул. Леніна, 41), на зупинці біля Світловодської центральної районної лікарні (вул. Леніна, 110), а також дошкою оголошень на перехресті вулиць Леніна та Єгорова.

Для проведення передвиборчої агітації шляхом розташування мобільних агітаційних пунктів (наметів, промо-стійок, стійок-павуків, пересувних швидкомонтованих стендів тощо) визначено такі майданчики: поряд із зупинкою біля Світловодської центральної районної лікарні (вул. Леніна, 110), біля будинку по вул. Леніна, 106, біля автостанції (вул. Єгорова), біля супермаркету «Апельсин» (вул. Леніна, 41), на зупинці, що на перехресті вулиць В. Бойка — Б. Хмельницького, біля супермаркету «Апельсин» (вул. Кірова, 7), біля магазинів по вул. Дружби, 7, біля будинку по вул. Робітнича, 1, по вул. Ілліча, 2.

Як іноді буває, агітатори не завжди чистими залишають місця своєї дислокації. Начальник управління ЖКГ Володимир Семенов, спільно з організаторами агітаційної роботи, має забезпечувати належний санітарно-епідеміологічний стан цих місць. Наслідки агітації мають бути усунені з вищеперерахованих місць не пізніше 24.00 години 29 жовтня 2010 року.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top