П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Медична галузь готова до ймовірного спалаху епідемії грипу

Медична галузь готова до ймовірного спалаху епідемії грипуНа цьому наголосив Міністр охорони здоров’я Зіновій Митник на брифінгу в будинку Уряду, повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.
"Ми маємо достатню кількість медикаментів і протигрипозних, і противірусних, і, не дай боже, якщо будуть ускладнення — пневмонії чи ще щось, ми маємо достатню кількість ліків у кожній районній лікарні", — запевнив Митник, зазначивши, що на сьогодні неможливо спрогнозувати пік захворюваності та ймовірну кількість хворих, але медична галузь готова до епідемії.
^ Реклама ^

За його словами, Україну, найвірогідніше, очікує епідемія звичайного сезонного грипу. "Є попередні прогнози ВООЗ, що може бути третя хвиля свинячого грипу, але мені здається, я навіть упевнений, що той грип, який прийде, матиме характер звичайного сезонного", — наголосив міністр.

Міністр також зауважив, що протигрипозний препарат "Таміфлю", закуплений минулого року для лікувальних установ, абсолютно придатний для використання ще протягом трьох років, оскільки термін його реалізації — чотири роки.

kirovograd.proua.com

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top