Четвер, 18 квітня 2024
Корисна інформація

Підвищення тарифів: як захиститися?

Підвищення тарифів: як захиститися?Забезпечення належного соціального захисту родин в умовах підвищення цін та тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги є першочерговим завданням управління праці та соціального захисту населення. Правильно організована робота управління з прийому громадян, які звертатимуться за призначенням житлових субсидій за спрощеним порядком, дозволить ефективно використати наявні людські ресурси та максимально швидко отримати результат щодо надання цього виду соціальної допомоги жителям міста.
З цією метою головні спеціалісти управління проводять роз'яснювальну роботу у трудових колективах. Як працює програма житлових субсидій; термін, на який вона призначається; житло, на яке призначається субсидія; види послуг, на які призначається житлова субсидія; переваги, які надає житлова субсидія; документи, які потрібні для її оформлення – ось коло питань, які обговорюються під час зустрічей. Після чергового заходу в ЦРЛ ми звернулися до начальника управління праці та соціального захисту населення Олени Балюк з кількома запитаннями.


– Чому саме в трудових колективах ви вирішили проводити роз'яснювальну роботу?

– Нам потрібно якомога швидше донести інформацію жителям міста з приводу змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, які вніс своєю постановою Кабмін України, щоб всі, хто потребує соціальної допомоги, нею скористалися. На жаль, не всі читають нашу інформацію у вашій газеті чи переглядають наші виступи на ТРК "Веселка".

– Скільки людей користувалося субсидіями минулого року, який прогноз на цей рік?

– Минулого року оформили субсидії близько 5000 сімей, цього року ми очікуємо до 10000, тобто удвічі більше.

– Як ви плануєте впоратися з цим навантаженням тією ж кількістю працівників, за ту ж саму заробітну плату?

– У нас дійсно непроста ситуація. Ми плануємо впорядкувати відвідування громадян: будемо видавати талони на певний час. З 1 вересня буде змінено графік роботи управління, а саме: з 7.00 до 20.00 без перерви на обід. Ми розповсюдимо бланки заяв про призначення житлової субсидії за місцем роботи, проживання, щоб люди могли завчасно заповнити цей документ і принести спеціалісту чи надіслати нам поштою.

– Цей важкий період у вашій роботі співпав з виборами до місцевих рад. Вас і ваших працівників, напевне, спробують заохотити певні політичні сили. Як ви до цього ставитеся?

– Я отримувала пропозиції щодо включення мене до списку кандидатів у депутати міської ради від різних політиків. Моє прізвище навіть з'явилося у попередньому, оприлюдненому у "Вечірці", списку партії "Батьківщина", але зваживши всі "за" і "проти" я відмовилася балотуватися до міської ради. У такий складний час мені потрібно зосередитися на роботі.

– Дякую за інформацію.

Тетяна ДРОЗДОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top