Субота, 20 квітня 2024
Кримінал Милиция

Кременчуцький кримінальний слід

Кременчуцький кримінальний слідОстанні більш-менш гучні кримінальні справи у Світловодську сталися не без участі кременчуцьких "гастролерів".
Щойно цікавлячись у начальника світловодської міліції Ігоря Іванова перебігом розслідування резонансного збройного пограбування ювелірної крамниці "Ірина", (раніше ми писали про те, як двоє невідомих у масках, із застосуванням вогнепальної зброї, серед білого дня, поцупили з "Ірини" близько кілограма золотих прикрас, і втекли з місця злочину на... велосипедах), з’ясувалось, що вже є перші результати. Вони полягають у затриманні, і не без дієвої допомоги кременчуцьких колег, першого підозрюваного у скоєні цього зухвалого нальоту. Ним виявився молодик із сусіднього Кременчука. Є реальні підстави вважати, зазначив пан Іванов, що і другий гангстер теж хлоп не тутешній.


Ще один кременчуцький слід проступив на кримінальній "мапі" Світловодська. Цього разу — суто шахрайський... Такий собі "фірмач" ошукав щонайменше 35 світловодців, обіцяючи їм працевлаштування в країнах СНҐ — головно, у Москві.

Довірливі земляки наші платили йому по 300 гривень за оформлення відповідних документів. Та коли дійшла черга до їхньої видачі, виявилось, що тая фірма щезла з переліку ділових "кіл" Світловодська. Що у свою чергу активізувало професійний інтерес наших правоохоронців.

Невдовзі, сказав їхній начальник, було затримано основного фігуранта, який, зареєструвавши свою фірму на підставну особу — що ускладнювало розслідування, — "викачав" із світловодців далеко не зайвих для них понад десяти тисяч гривень. І цей дурисвіт виявився кременчужанином.

...Не варто думати, що світловодці — суцільні янгелочки. Так, сказав пан Іванов, цими днями було затримано і двох тутешніх, які протягом останніх півроку пограбували понад 22-ох місцевих офісів та крамниць. Слідство, підсумував наш співрозмовник, триває. Та вже з’ясувалось, що сума награбованого перетнула сто тисяч гривень.

Ян ДРОБОВИК

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top