Вівторок, 07 травня 2024

^ Реклама ^
Кіровоградщина

Сергій Ларін впевнений, що до 2015 року Кіровоградщина буде однією з п'яти кращих областей України

Сергій Ларін впевнений, що до 2015 року Кіровоградщина буде однією з п'яти кращих областей України16 липня у сесійній залі Кіровоградської обласної державної адміністрації відбулася друга розширена зустріч голови ОДА Сергія Ларіна із представниками засобів масової інформації, присвячена підсумкам роботи обласної влади протягом 100 днів від моменту, коли було представлено Сергія Миколайовича як нового очільника області.
^ Реклама ^

"100 днів. Політ нормальний"
На початку зустрічі губернатор привітав присутніх із 20-тиріччям від дня проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Голова ОДА доповів, що за цей час вдалося сформувати чітку вертикаль влади, створити професійну команду, що і вимагав від керівників областей Президент України. Призначено усіх заступників голови облдержадміністрації. Користуючись нагодою Сергій Ларін представив свою команду, зокрема першого заступника Миколу Мездріна (опікується питаннями промисловості та житлово-комунального господарства), заступників Віктора Серпокрилова (економіка, фінанси), Людмилу Давиденко (гуманітарна сфера) та Богдана Андрющенка (аграрна сфера) та, заочно, відсутнього на нараді, нещодавно призначеного заступника з питань інвестицій Андрія Миколаєнка.

Далі голова облдержадміністрації окреслив основні проблеми, що залишаються актуальними для Кіровоградщини: незадовільний стан автомобільних доріг загального користування (ремонту потребують 42% шляхів області); газифікація населених пунктів регіону (7 районів потребують газифікації), велика кількість об'єктів незавершеного будівництва (більше 500 об'єктів на суму більше 2,5 млрд. грн.) тощо. Суттєвою проблемою залишається заборгованість із заробітної плати (станом на 1 липня 2010 року майже 66 млн. грн.), проте в червні, вперше за 2 роки, вдалося призупинити її зростання.

Стосовно ремонту автомобільних доріг Сергій Ларін зазначив, що в обласному бюджеті на цей вид робіт передбачено більше 12 млн. гривень, що у півтора рази більше, ніж у минулому році.

"Центральний регіон 2015"
Голова ОДА зазначив, що проведене серед мешканців регіону соціологічне дослідження показало високий рівень довіри до нині діючого Президента України Віктора Януковича та до центральної влади (більше 50%), а це великий аванс довіри для обласної та районної влади, який необхідно виправдати. У зв'язку з цим прийнято рішення про створення комплексної програми соціально-економічного розвитку області "Центральний регіон-2015", де поставлено завдання вивести Кіровоградщину протягом п'яти наступних років до п'ятірки найкращих областей України за всіма можливими показниками.

– Кожна людина має побачити себе в цій програмі – вчитель, лікар, робітник тощо, – зазначив губернатор, – кожен населений пункт, кожна громада.

За його словами, у програмі "Центральний регіон-2015" визначено загальну стратегію в аграрному комплексі – домогтися, щоб область із сировинної перетворилася на регіон потужної переробки. Для цього запропоновано створити асоціацію сільгосптоваровиробників області.

– Мій заклик до аграріїв області дуже простий – сідаємо за стіл з переробниками, домовляємося про правила гри і починаємо працювати, – наголосив він.

"Стриножена преса нікому не потрібна"
Також губернатор торкнувся теми роботи мас-медіа області та стосунків із ЗМІ.

За його словами, величезною проблемою області є те, що близько 40% мешканців Кіровоградщини не бачать і не чують теле- та радіопрограм обласної державної телерадіокомпанії. А більшість районних газет є малотиражними. Навіть газета обласної ради має тираж на рівні районки.

Що стосується подальших планів щодо розвитку інформаційного простору області, керівник області відзначив, що обласна державна адміністрація нинішнього року на висвітлення діяльності влади у друкованих засобах масової інформації вперше втричі більше коштів виділила з бюджету. Для покращення телесигналу обласній телерадіокомпанії перераховано субвенцію у сумі 250 тисяч гривень.

– Ми з вами вже не перший раз зустрічаємося і мені подобається те, як ми співпрацюємо. До речі, я навіть хочу подякувати, що ви вказуєте іноді на ті проблеми, які ми не помічаємо.

Тож, я хотів би, щоб ви й надалі слідкували за всіма подіями у регіоні і висвітлювали ті моменти, до яких іноді не "доходять руки" посадовців. Також я досить позитивно ставлюся до критики, але прошу бути об'єктивними у цьому питанні, не "перегинати".

В свою чергу я суворо заборонив усім великим і малим начальникам вчиняти будь-які обмеження стосовно доступу журналістів до влади, отримання інформації, виконання ними службових обов'язків. Стриножена преса нікому не потрібна.

Купуй кіровоградське!
Окрему увагу Сергій Ларін приділив відсутності у більшості продовольчих магазинів продукції, виготовленої підприємствами області.

– Ганьба, що на прилавках наших магазинів не має товарів, виготовлених на Кіровоградщині. Зараз в цьому напрямку ведеться напружена робота. Ми хочемо домогтися того, щоб наші товари продавалися в кожному супер-маркеті.

У цьому напрямку вже зроблені перші кроки: підписано Меморандум порозуміння, яким примусили провідні торговельні мережі взяти в асортимент місцеві товари. Зараз ведеться робота над проектом по створенню "Столів замовлень" – своєрідних продовольчих терміналів в ключових районах області, які поставлятимуть продукцію місцевих товаровиробників до споживачів.

І позиція мешканців нашого регіону повинна бути патріотичною, адже навіть купуючи товар на декілька копійок дорожчий, але виготовлений у нас, ви кожного дня кожною гривнею підтримуєте свого виробника. А це, потрібно розуміти, кошти до бюджету на розвиток області і на покращення нашого добробуту.

– Кіровоградщина – у центрі України. У нас одне, спільне завдання – братися усім разом до роботи, щоб через п'ять років наша область була центральною за рівнем життя, – закликав присутніх Сергій Ларін наприкінці зустрічі.

Микола ШВЕРНЕНКО.
Фото за сайту kr-admin.gov.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top