П’ятниця, 19 квітня 2024
Освіта

Хвилюючі дні Світловодського політехнічного колледжу

Хвилюючі дні Світловодського політехнічного колледжуВ ці дні коледж живе напруженим, хвилюючим життям, ідуть державні випускні екзамени. Святково прибрані випускники гуртуються біля дверей аудиторій. Хвилювання, радість та смуток обіймає кожного. Який шлях попереду?!
На днях я, як голова державної екзаменаційної комісії, брала участь у випускних екзаменах групи Е-07д денної форми навчання. Була приємно вражена знаннями студентів з теоретичних питань дисциплін, включених до комплексних екзаменів, на високому рівні пройденої виробничої практики студентами на підприємствах міста.


Хвилюючі дні Світловодського політехнічного колледжуУчбовий процес по спеціальності «Економіка підприємства» включає вивчення дисциплін «Планування і організація діяльності підприємств», «Нормування праці», «Ціноутворення», «Бухгалтерський облік», «Податкова система». Більше 70 відсотків студенти склали державні екзамени на «відмінно», решта – на «добре», семеро студентів отримали дипломи з відзнакою. Велике задоволення я особисто отримала від знань та свого бачення організації виробничих процесів, законодавства студентами Женевською Тетяною, Різничик Євгеном, Голіньковим Владиславом, Капустянко Світланою, Яременко Юлією, Вигонською Ольгою, Дудником Дмитром та інших.

Впевнена, що студенти коледжу стануть кваліфікованими спеціалістами на підприємствах, професійними підприємцями чи гарними студентами у вузах вищої категорії.

Звичайно, в добрих знаннях студентів чимала заслуга провідних досвідчених викладачів коледжу з економічних дисциплін І. Петрова, О. Гуршал, І. Ситник.

До речі, я не перший рік маю тісний зв'язок з коледжем. Авторитетно заявляю, що для випускників середніх шкіл, а також дев'ятикласників кращого вибору на першому етапі, а він може бути і головним у житті, ніж навчання в Світловодському коледжі, немає. І не тільки тому, що, як кажуть, «рідні стіни допомагають», а тому що це дійсно хороший державний вищий навчальний заклад з такими необхідними для підприємств та громадян спеціальностями, як виробництво, обслуговування та ремонт електронної побутової апаратури (радіоелектроніка), економіка та підприємництво, технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях, інформатика та обчислювальна техніка тощо. Студенти коледжу не тільки вивчають дисципліни, "гризуть граніт науки", а й живуть веселими, цікавими, змістовними студентськими буднями та святами.

Тож, в добру путь – до Світловодського коледжу!

Любов ЧЕКАЛЕНКО,
депутат Світловодської міської ради.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top