П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

Отримуючи тіньову зарплату – замисліться над майбутнім!

Отримуючи тіньову зарплату – замисліться над майбутнім!Інфляція, безробіття, соціальна незахищеність незаможних верств населення, зростання заборгованості з виплати заробітної плати – ось далеко не повний перелік наслідків фінансово-економічної кризи. Саме у сфері виплати заробітної плати відбувається найбільше ухилень від оподаткування та порушень законодавства.
Фахівці управління оподаткування доходів фізичних осіб Світловодської ОДПІ постійно відпрацьовують підприємства, у яких згідно з показниками податкової звітності заробітна плата нараховувалася у розмірі меншому законодавчо встановленого рівня. Серед методів – проведення зустрічей, заслуховування на засіданнях комісій, проведення співбесід, надсилання листів з відповідним повідомленням, а також заходи спільних дій з органами місцевої влади та проведення індивідуальної роз'яснювальної роботи з суб'єктами підприємницької діяльності.


Має місце також таке явище, як робота працівників без укладення передбачених законодавством трудових договорів, що породжує тіньову виплату заробітної плати та ухилення від оподаткування.

Слід пам'ятати, що робота працівників без укладення передбачених законодавством трудових договорів означає, що немає жодних гарантій розміру заробітної плати, безпеки праці, захисту від незаконного звільнення. Людина перетворюється у безправного раба, якого можна у будь-який час звільнити з підприємства, навіть не розрахувавшись. Однак наймані працівники через матеріальні труднощі погоджуються на такі умови праці і позбавляють себе права на соціальний захист та пенсійне забезпечення.

Сектор масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Світловодської ОДПІ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top