П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Їх залишилося тільки дев'ять…

Їх залишилося тільки дев'ять…Громадська організація "Об'єднання інвалідів Великої Вітчизняної війни" опікується людьми, які брали участь у бойових діях, були поранені, вижили, але втратили здоров'я, отримали статус інвалідів війни і тепер знову виживають, як можуть, часто на самоті. З метою нагадати про таких людей, про їхнє непросте життя хоча б перед 65-річчям з Дня перемоги у Великій Вітчизняній війні до редакції газети звернувся керівник об’єднання Григорій Назарович Губський.
^ Реклама ^

Щоб ми на власні очі переконалися, як важко живеться його підопічним, Григорій Назарович запросив нас до помешкання інваліда першої групи, 97-річного пенсіонера Григорія Пантелєєвича Авраменка. Він один з дев'яти інвалідів війни, які залишилися в живих у Світловодську. Не зважаючи на поважний вік і слабкий зір, Григорій Пантелєєвич живе один, бо дружина померла, а одній єдиній дочці вже 75, мешкає вона у місті Жовті Води Черкаської області і за станом здоров'я не може його відвідувати. Навпаки, він турбується про єдину дитину, днями з'їздив до неї, поділився останніми грошима, бо вона потребує лікування. Пенсії у 1,5 тисячі гривень на комунальні послуги, харчування і ліки ледь-ледь вистачає. Територіальний центр допомагає долати побутові труднощі. Григорій Назарович Губський постійно на телефонному зв'язку, допомагає у всіх життєвих негараздах, підтримує, як може. Поряд з ветераном часто буває Віталій Іванович Бакун, вони просто товаришують.

Щороку напередодні свята, Григорій Назарович вважає своїм обов'язком шукати небайдужих людей, щоб жоден з його підопічних не залишився без уваги у День перемоги. Він дуже вдячний депутату міської ради Валентину Козярчуку, який завжди задовольняє прохання ветеранської організації і подарунки, теплі слова привітання отримують усі без винятку. Слова вдячності ветерани передають іншим благодійникам, котрі хоча б один раз надавали їм допомогу. Вони сподіваються, що у цей ювілейний рік чуйних, хороших людей виявиться значно більше. Подарунки – не головне! Ваша увага, бажання вислухати розповідь про бойовий шлях ветеранів допоможуть їм відчути себе потрібними.

Тетяна ДРОЗДОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).
На фото: Григорій ГУБСЬКИЙ (праворуч) завжди готовий прийти на допомогу ветерану війни Григорію АВРАМЕНКУ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top