Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Минулого епідсезону три випадки захворювання на грип у місті та районі закінчились трагічно

Минулого епідсезону три випадки захворювання на грип у місті та районі закінчились трагічноУ лютому епідобстановка з грипу та ГРВІ в місті та районі залишається неспокійною. За тиждень з 5 по 11 лютого на грип та ГРВІ захворіли: в місті — 294 особи, в т.ч на грип — 3, показник захворюваності на 10 тисяч населення склав 52,1, при рівні епідпорогу — 80,0 на 10 тисяч населення. В районі за цей період захворіли 39 осіб (випадки грипу не реєструвались), при рівні епідпорогу 67,35 на 10 тисяч населення. Питома вага дітей до 14 років склала: в місті — 65,0%, в районі — 82,0%.
Враховуючи прогноз фахівців МОЗ України, несприятливі погодні умови несуть реальну загрозу подальшого ускладнення епідобстановки з грипу та ГРВІ.
^ Реклама ^

Нагадаємо симптоми захворювання на грип: лихоманка, головний біль, болі в суглобах, м'язах, чхання. Варто пам’ятати, що грип небезпечний своїми ускладненнями: можуть вражатися серцево-судинна та нервова системи, органи дихання, слуху та інше. Іноді захворювання на грип може привести і до трагічних наслідків.

Слід відмітити, що в епідсезон 2009-2010 років в місті і районі три випадки захворювання на грип закінчились трагічно.

Щоб захиститися від грипу, треба виконувати три відомих правила: дотримуватися гігієни рук, необхідно утримуватися від близького контакту з хворими, вести здоровий спосіб життя, підвищувати опір організму до інфекційних захворювань. Разом з тим хочу підкреслити, що найкращий засіб профілактики та захисту від грипу — це імунізація.

МОЗ України в епідемічний період 2009-2010 років рекомендує використовувати такі вакцини проти сезонного грипу: Ваксигрип (Франція), Флюарикс ІМ (Німечина), Інфлувак R (Нідерланди), Грипол R (Росія). Імунітет після отриманого щеплення досягає достатнього рівня через 3-4 тижні. Щеплення має проводитись після попереднього медогляду і тільки в умовах лікувально-профілактичних закладів.

Володимир ШМАКОВ,
лікар-епідеміолог Світловодської райСЕС.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top