П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Люди

100-ліття у доброму настрої поруч з дорогими і близькими людьми

100-ліття у доброму настрої поруч з дорогими і близькими людьми

"Шановний Іване Денисовичу! Сердечно вітаю вас зі 100-літнім ювілеєм! Доля вела вас непростими стежками. Складаю шану мудрості і силі духу, з якими ви пережили всі випробування… Прийміть слова великої вдячності. Низький вам уклін. Зичу міцного здоров'я та Божого благословення. Бажаю зустріти ювілей у доброму настрої поруч із дорогими і близькими Вам людьми".
З такими словами письмового привітання звернувся до жителя нашого міста, відомого лікаря Івана Денисовича Леонова чинний Президент України Віктор Ющенко. Побажання керівника держави здійснилися. 26 січня ювіляр святкував своє 100-ліття у колі рідних і близьких людей, колег, журналістів, керівників міста.
^ Реклама ^

За багаторічну сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток медичної галузі міста, розбудову ветеранського руху та з нагоди славетного і почесного 100-літнього ювілею Почесну грамоту виконавчого комітету міської ради, пам'ятний подарунок, квіти імениннику вручив секретар міської ради Віталій Юшко. Сердечно вітала Івана Денисовича заступник міського голови з гуманітарних питань Олена Макковій.

Тост за майора Леонова підняв заступник військового комісара майор Андрій Лисенко і побажав ювіляру дожити до генеральського звання. пригадали спільну працю і щиро дякували за науку своєму наставникові Валентина Гламазда – головна медична сестра, Лідія Панасенко – завідуюча аналітичним відділом центральної районної лікарні.

Віталій Мільохін – голова Ради ветеранів бажав ювіляру міцного здоров'я. До цього часу йому ще не доводилося вітати ветеранів зі 100-літнім ювілеєм. Тільки Іван Денисович зміг влаштувати таке свято!

"Дивлюся я на ваші молоді обличчя і радість мене переповнює. Я впевнений, прийде час і Україна буде провідною країною в Європі.

Але це не прийде само по собі. Над цим завданням треба наполегливо працювати. Я, як і вся Україна, був зацікавлений старого президента усунути. На виборах я голосував за Сергія Тігіпка. Чому? Я хочу змін. Багатої вам України, сильного вам президента!" – сказав у відповідь всім нам Іван Денисович.

Який головний критерій довголіття? На цю тему розгорнулася справжня дискусія за святковим столом. Син Анатолій, московський вчений-теплофізик, якому 69 років, вважає, що батько – людина відповідальна і надзвичайно вимоглива до себе. У 100 років робити ранкову зарядку не кожен зможе! Крім того, він продовжує працювати над собою, як лікар. Коли три московських клініки не змогли поставити йому діагноз, Анатолій їде до батька і вже через півгодини знає про себе все без будь-яких медичних приладів.

Донька Антоніна – викладач музики впевнена, що батько все життя підвищував свій інтелект, багато читав і заохочував до цього дітей. На дверях її дитячої кімнати щотижня вивішувалися репродукції картин відомих художників. За короткий час треба було знати про цей шедевр все і вміти розповісти. Чим не приклад для наслідування всім батькам!

Нам було надзвичайно приємно дізнатися, що "Світловодськ вечірній" – улюблене видання Івана Денисовича. Він читає газету і потім "доповідає" родичам про останні новини, стверджує зять Олексій – лікар-рентгенолог ЦРЛ.

А ще дідусь пишається своїми п'ятьма дорослими онуками, радіє їхнім успіхам. Тішиться тим, що онука Яна з успіхом захистила диплом еколога у Київському університеті цивільної авіації англійською мовою. Вона продемонструє свої здібності, як тільки стане до роботи після відпустки по догляду за дитиною – правнучкою Івана Денисовича.

Отже, треба жити, щоб у своїх оптимістичних прогнозах на майбутнє трьох дітей, п'яти онуків, чотирьох правнуків, України в цілому переконатися!

100-ліття у доброму настрої поруч з дорогими і близькими людьми100-ліття у доброму настрої поруч з дорогими і близькими людьми


Тетяна ДРОЗДОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Вітаємо зі 100-літтям, Іване Денисовичу!
26 січня 2010 року наш колега – блискучий хірург-уролог Іван Денисович Леонов відсвяткував свій золотий ювілей – 100-ліття від дня народження!
Від імені всього колективу Світловодської центральної районної лікарні, ветеранів праці щиро вітаю Вас, Іване Денисовичу, з днем народження і висловлюю Вам велику вдячність.

Найповажніший і шановний учителю! Ми добре знаємо, що закінчивши Харківський медичний інститут у 1940 році , ви пройшли ще багато університетів. Під час Великої Вітчизняної війни ви були начальником санітарної служби 615 стрілецького полку 198 стрілецької дивізії та стрілецької бригади 1-го Молдавського об'єднання партизанських загонів. За ваші ратні подвиги Ви удостоєні державних нагород: Ордена Великої Вітчизняної війни, Ордена "За мужність", Ордена Богдана Хмельницького, медалі "Партизану Великої Вітчизняної війни".

Після війни ви піднімали медицину, як головний лікар, у багатьох містах Черкаської, Житомирської областей, у м. Кіровограді. Вся Ваша трудова біографія, організаторський талант і здібності нерозривно пов'язані з рідним краєм і його людьми. Ви приїхали у наше місто 1960 року у зрілому віці досвідченим спеціалістом, працювали лікарем-онкологом, завідуючим урологічним і травматологічним відділенням. Ви рятували людей, робили найскладніші операції, у вас стажувалися молоді лікарі навіть із далекого зарубіжжя.

Ваша працелюбність і компетентність, життєва мудрість і діловитість створили Вам заслужений авторитет і повагу серед колег по роботі і жителів міста. Ваша душевна щедрість і доброта, повсякденна турбота про людей, чуйність і доброзичливість до цього часу є прикладом для наслідування.

Вам, дорогий імениннику, доля подарувала довге, активне, багате і цікаве життя. Нехай і надалі Ваш шлях, буде щедрим на добро, сонячним на батьківське щастя і благополучним прихильністю небес! Нехай Ваше здоров'я буде міцним, а дух – стійким. Хай у Вашому домі завжди панують мир і злагода!

З повагою,
Юрій КОТЕНКО,
головний лікар ЦРЛ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top