П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Дотація у 6 мільйонів гривень – результат спільної роботи всієї громади

Дотація у 6 мільйонів гривень – результат спільної роботи всієї громади24 листопада під час пленарного засідання сесії міської ради нам стало відомо про отримання міським бюджетом дотації у розмірі більше як 6 млн. грн.
І враховуючи той факт, що Світловодськ отримав фактично удвічі більше ніж Знам'янка та Олександрія, ми звернулися за коментарями безпосередньо до секретаря міської ради, виконуючого повноваження міського голови Віталія Юшка.


– Треба зазначити, – сказав Віталій Іванович, – що отримання цієї дотації – це, в першу чергу, результат роботи великої кількості людей, які вболівають за наше місто. Все почалося із того, що нами були підготовлені адресні листи із проханням про виділення дотації у розмірі шести мільйонів гривень на прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко, першого віце-прем'єр-міністра О.Турчинова та в.о. міністра фінансів І.Уманського, депутатів Верховної Ради В.Кальченка та В.Яворівського. Ці кошти передбачалися саме на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та розрахунок за спожиті енергоносії за IV квартал 2009 року. Я, разом із депутатом ВР Валерієм Кальченком, брав участь у численних поїздках до Кабміну та у переговорах із високопосадовцями. Саме під час однієї з них О. Турчинов особисто резолював наше звернення на опрацювання міністерством фінансів.

Потім була кропітка і тривала робота за підтримки В.Кальченка та В.Яворівського в самому мінфіні (зокрема, із заступниками міністра фінансів В.Матвійчуком та А.Мярковським), в департаментах державного та місцевого бюджетів.

У вересні ми отримали відповідь від мінфіну, де було зазначено, що наші потреби будуть враховані в разі вишукання додаткового фінансового ресурсу за результатами виконання державного бюджету України.

Після того, як до обласного бюджету надійшли 46,7 млн. дотації, враховуючи наші попередні звернення та проведену роботу в цьому напрямку, починаючи від мого кабінету і до прем'єр-міністра України, за сприяння начальника фінуправління ОДА С.Шеремета і заступника голови ОДА В.Серпокрилова, депутатів обласної ради І.Марона (саме Іван Едуардович, як член бюджетної комісії облради, відстоював цю суму дотації для міста на сесії обласної ради), В.Дем'янюка, О. Несіна та М.Шевченка, було прийнято рішення про виділення Світловодську зазначеної дотації.

Я ще раз хочу висловити подяку всім, хто пішов нам на зустріч і допоміг у вирішенні цього надгострого питання. Без перебільшення, це результат спільної злагодженої роботи всієї громади, незалежно від політичних вподобань та особистих переконань.

«СВ».

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top