П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Руслан РЕУТ: "Цїєї зими у квартирах буде значно тепліше!"

На мітингу мешканців будинку №1, що у провулку Індустріальний, був присутній начальник теплової інспекції ТОВ "Світловодськпобут" Руслан Реут. Він намагався відповідати на звинувачення обурених громадян, але його ніхто не слухав. Тому ми звернулися до Руслана Олеговича з проханням прокоментувати подію. Ось що він розповів:
– Дійсно, в місті є кілька будинків з дуже високим тарифом на теплопостачання. Пояснюється це наявністю квартир з автономним опаленням. У цьому будинку їх 11%.


Так чи інакше "індивідуальники" користуються теплом, яке подається на рамку управління, опалює місця загального користування. А сплачують вони лише за квадратні метри своєї квартири. Зараз більшість з них вже включає опалення і використовує у півтора рази більше газу, ніж тоді, коли функціонує централізоване опалення. Тому погоджуся з незадоволеними громадянами і скажу: це несправедливо, але немає жодного регламентуючого документа, щоб зобов'язати їх платити більше.

Що стосується підприємців, які займають приміщення у цокольному поверсі. Люди не правильно зрозуміли, що відбулося. Бюро ритуальних послуг та швейна майстерня встановили свої теплові лічильники, а не провели індивідуальне опалення. Сплачувати вони будуть за кожну використану гекакалорію тепла і вдвічі дорожче, ніж мешканці будинку.

Цілком справедливо, що тарифи на теплопостачання не залежать від того, на якій відстані від котельні знаходиться будинок. Так що це звинувачення не приймаємо. Наведу приклад. Школа №3 – найвіддаленіший об'єкт від котельні №2, а втрати тепла становлять лише 3 градуси (на виході – 58, на вході – 55).

Чому холодно ветерану в однокімнатній квартирі? Причин може бути кілька. По-перше, це блочний будинок. Його стіни значно гірше утримують тепло, ніж в цегляних будинках. Зношеність систем опалення також має значення. Магістральні трубопроводи ми поновили, а все, що всередині будинку потребує поновлення чи ремонту – справа житлово-комунальної контори. Ми примусили ЖЕК №3 замінити запірну арматуру і це обов'язково позитивно позначиться на якості тепла.

Тетяна ДРОЗДОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top