Цікаві факти про італійську кухню
Піца, паста, салати, супи, духмяні заправки та вишукані десерти — це все про італійську кухню. Завдяки використанню свіжих продуктів, різноманіттю овочів та морепродуктів її справедливо вважають однією з кращих у світі. А тим, хто не має змоги влаштувати гастрономічну подорож по Італії, варто відвідати затишний ресторан у Запоріжжі. Більше інформації про нього читайте тут: https://rozmarin.zp.ua/. Скуштувати традиційні страви варто й через їхню користь для організму, адже італійці їдять мало смажених продуктів.
Секрети автентичних італійських страв
Насправді, тут немає жодного секрету, адже італійці відкрито розповідають про особливості свого харчування. Користь їхніх страв значною мірою полягає в тому, що для приготування використовується багато свіжих овочів та морепродуктів. В будинках місцевих жителів важко знайти соління. Завдяки м’якому клімату свіжі овочі можна їсти протягом всього року. Традиційна паста виготовляється з твердих сортів пшениці, як і сотні років тому. Вона не розварюється, відмінно поєднується з різними соусами.
До заправок в Італії теж особливе ставлення. Їх готують з простих доступних компонентів, і часто перед самою подачею страви. "Першу скрипку" грає оливкова олія. Її поєднують з бальзамічним оцтом, пряними травами та спеціями. Італійці мало смажать, та й м’ясні страви притаманні більше для північного регіону. Зазвичай м’ясо запікають, завдяки чому зберігається його користь. Ну, і куди ж без сиру, якого в країні налічується понад чотириста видів! Італійці вживають прості, свіжі та корисні страви, от і весь секрет.
Тонкощі прийому їжі
В Італії немає культури їжі на ходу. Місцеві жителі вважають, що трапезою потрібно насолоджуватися. Та й їхні прийоми їжі мають свою специфіку.
- Хліб — не закуска, а спосіб з’їсти весь соус. Хлібом витирають тарілку після прийому їжі.
- Салат — фінальна частина трапези. На противагу нашим традиціям, італійці їдять салат після основної страви, щоб покращити травлення.
- Мінімум часнику. Хоч італійці обожнюють трави та спеції, часник у них швидше виняток, ніж традиційний інгредієнт.
- Мінімум тарілка пасти на день. Так, цей стереотип цілком правильний. Люди, які дбають про фігуру, зазвичай їдять пасту на обід.
- Капучино — до 11 ранку. В Італії кава з молоком вважається "ранковим" напоєм. Протягом дня тут найчастіше насолоджуються еспресо.
Італійська кухня сповнена смаків та особливих традицій. Тому варто порадувати себе хоча б найвідомішими її стравами.
Розміщено на правах реклами