Субота, 21 вересня 2024

^ Реклама ^
Новини компаній

Секрети здорового харчування для котиків: як вибрати ідеальний корм Рекламний матеріал

Секрети здорового харчування для котиків: як вибрати ідеальний корм Чим збираєшся пригощати свою улюблену кицьку? Ніколи ще вибір смаколиків для тварин не був таким широким, як сьогодні. Наприклад, котячі корми у великому асортименті пропонує інтернет-магазин Аврора. Адже це правильно! Щоб твій домашній хижак був веселим та енергійним, його організму потрібна достатня кількість білків та вуглеводів.

 

Чим збираєшся пригощати свою улюблену кицьку? Ніколи ще вибір смаколиків для тварин не був таким широким, як сьогодні. Наприклад, котячі корми у великому асортименті пропонує інтернет-магазин Аврора. Адже це правильно! Щоб твій домашній хижак був веселим та енергійним, його організму потрібна достатня кількість білків та вуглеводів.


Чому правильне харчування важливе для здоров'я кота?

 

Ситий та здоровий кіт спить не менше ніж 14 годин на добу. В інший час він дряпає стіни, перевертає горщики з квітами та полює на уявних ворогів. Крім того, твій улюбленець постійно проситиме в тебе їжу. Та чи буде вона багатою на білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали? 


Протеїни для котів

 

Білки для маленьких вусатих шкідників — це основне джерело енергії. Амінокислоти, що входять до складу протеїну, підтримують м'язову масу та допомагають зберігати здоров’я шерсті та шкіри. Вони також сприяють зміцненню імунної системи.


Нестача білка призводить до проблем зі м’язами, шкірою та підвищує ризик інфекцій. Тому не шкодуй для нього корм преміумкласу, який містить збалансований продукт. 


Важливо, щоб у ньому було підібране оптимальне співвідношення натуральних протеїнів, які відрізняються швидкорозчинною формулою та позитивно впливають на процеси травлення. 


Жири — котяча енергія

 

Жири, такі як омега-3 та омега-6, — це енергетичний запас для котів. Вони захищають внутрішні органи та підтримують шкіру й шерсть у відмінному стані. Вологий або сухий корм має містити всі необхідні жирні кислоти. Людська їжа не підходить — у тварин інші харчові потреби. 


Однак перед тим, як купити корм для котів, завжди читай склад і звертай увагу на вміст окремих компонентів. Обсяг сирого жиру не може бути меншим за 10–20%, а для улюбленців із зайвою вагою — менше ніж 10–15%.

 



Вуглеводи — таємні помічники енергії!

 

Хоча наші пухнасті хижаки не вимагають вуглеводів у великих кількостях, але вони все одно отримують звідти додаткову енергію для щоденних "пустощів". А як же без них?


Що таке вуглеводи? По суті, це звичайний крохмаль, який додають у сухі корми, щоб гранули не розсипалися. Такий собі "клей", який водночас дає енергію для тих неймовірних котячих марафонів о 3-й годині ночі.


Крім того, вуглеводи мають волокна:

  1. Розчинні (пребіотики) — працюють як рятівники для кишківника. Вони підтримують його здоров'я, допомагаючи котику краще перетравлювати їжу й отримувати максимум користі.

  2. Нерозчинні — важливі для правильного травлення, дають змогу кишківнику залишатися в тонусі. Це справжній тренажер для шлунка!

Хоча кішки не потребують вуглеводів так сильно, як білків та жирів, вони допомагають підтримувати активність і готовність до нових пригод. А їхній позитивний вплив на травлення – це ще один бонус, аби пухнастик почувався чудово!


Вітаміни та мінерали — суперсила для котиків!

 

Крім білків, жирів і вуглеводів, не забувай про вітаміни та мінерали, які роблять справжніх супергероїв із наших пухнастиків:

  1. Кальцій і фосфор. Це основні гравці, які відповідають за міцність зубів і кісток, а також здоров'я суглобів. Якщо ти хочеш, щоб твоя кицька була енергійною, такі мінерали просто необхідні.

  2. Глюкозамін і хондроїтин. Справжні друзі для суглобів і хрящів. Особливо важливі для малих кошенят та підлітків, коли їхній опорно-руховий апарат тільки формується.

  3. Вітаміни. Хоча їх і потрібно небагато, але вони як неоціненні помічники! Вітаміни C і E працюють над тим, щоб твій улюбленець виглядав завжди як з обкладинки: мав блискучу шерсть та міцний імунітет. А ще вони підвищують стійкість до інфекцій і допомагають загоювати дрібні рани, якщо твоя кицька знову подряпалася, борючись з уявними ворогами.

Великий вибір повноцінного харчування для котів ти знайдеш в Аврорі. Пам’ятай, що правильний баланс вітамінів і мінералів — це не тільки запорука доброго здоров'я, але й шлях до довгого та щасливого життя твого "хвостатика".

 

Секрети здорового харчування для котиків: як вибрати ідеальний корм



Партнери:


Top