Четвер, 19 вересня 2024

^ Реклама ^
Фотофакт Релігія

Віруюча людина такого зробити не могла, — Сергій Панащук Новина з фото

Віруюча людина такого зробити не могла, — Сергій Панащук
До нашого видання звернувся настоятель храму Апостола Андрія Первозванного, протоієрей Сергій Панащук, який повідомив про акт вандалізму, який стався сьогодні вночі біля храму. Невідома особа (особи) відірвала зображення Голгофи та черепа на розп’ятті біля центрального входу до храму.
^ Реклама ^

— Кожного ранку я підхожу до цього розп’яття, хрещуся. Сьогодні я звернув увагу на те, що у нижній частині розп’яття не вистачає таблички із зображенням Голгофи і черепа, — розповідає Сергій Панащук. — Хтось відірвав цю табличку силою, адже вона була добре закріплена заклепками. Для чого? Не можу сказати. Я думаю, це зробила людина необізнана, невіруюча. Віруюча людина такого зробити не могла!


Сергій Панащук звернувся з цього приводу до поліції, працівники якої прибули на місце події.

— Ми одразу відреагували на виклик, прийняли заяву, записали пояснення, провели опитування мешканців мікрорайону, — прокоментував подію поліцейський сектору реагування патрульної поліції Сергій Бережний. — Далі ці матеріали ми передамо на додаткову перевірку дільничному. Будемо розшукати правопорушників.


За словами Сергія Панащука, це вже не перший випадок вандалізму. Чотири місяці тому банер на фасаді тимчасового приміщення храму невідомі особи розписали нецензурними словами та облили його якоюсь рідиною. Банер привели до ладу.

Віруюча людина такого зробити не могла, — Сергій Панащук
Розп'яття з табличкою, яку викрали невідомі особи.
Фото з архіву


Нагадаємо, це вже друге приміщення, яке релігійній громаді храму апостола Андрія Первозванного Української православної церкви Київського Патріархату надала міська влада. Договір оренди приміщення колишнього РАЦСу, де певний час перебувала громада, не було пролонговано. Натомість релігійній громаді було запропоноване в оренду інше приміщення — колишнє поштове відділення на вулиці Конька.

— Ми неодноразово зверталися до міської ради щодо виділення нашій громаді земельної ділянки. На жаль, нам не йдуть на зустріч, — каже Сергій Панащук. — Ми знайшли ділянку, але у її отриманні нам відмовили. Чомусь ось таке ставлення до православної церкви України.


Сергій Панащук стверджує, що релігійна громада вже має благодійника, який готовий побудувати новий храм.

— Але головна його умова — знайти земельну ділянку, яка б йому сподобалася, — уточнив Сергій Панащук.


Поки питання виділення громаді земельної ділянки вирішується, Сергій Панащук звертається до всіх небайдужих мешканців міста, які мають можливість і бажання допомогти громаді.

— Я не прошу грошей. Тут (у приміщенні на вул.Конька, — Ред.) дуже багато роботи. Ми відновлюємо все практично з нуля. Допомогти можна будівельними матеріалами, фізичною допомогою. Ми будемо раді будь-якій допомозі, — каже Сергій Панащук.
  • Нравится
  • 1


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top