Юлія Зубченко

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Юлія Зубченко

Біографія:

Зубченко Юлія Володимирівна народилась 12 січня 1995 року у м. Світловодську, Кіровоградської обл.

Навчалася у Світловодському НВК "Гімназія N4". Після 9 класів місцевої школи навчалася в Кременчуцькому медичному коледжі та отримала спеціальність фельдшер.

Здобувши фельдшерський диплом, Юлія поїхала за направленням у село Бакумівка Миргородський район Полтавської області, де працювала на посаді завідувача фельдшерського пункту.

Невдовзі вступила в Харківський національний фармацевтичний університет. Навчалася заочно. Вийшла заміж, народила дитину, але сімейне життя не склалося і вона розлучилася із чоловіком.

У 2019 році здобула фах провізора в Національному фармацевтичному університеті в Харкові.

У грудні 2020 року підписала контракт із Національною гвардією України й приєдналася до ОЗСП "Азов". На її бронежилеті було написано "Холодний розум, палке серце". Серед побратимів мала позивний "Сирена".

Мріяла купити квартиру в Маріуполі й перевезти туди свого сина, щоб він пішов у школу. До великої війни мешкала на базі в Урзуфі.

Після повномасштабного вторгнення Юлія була в Маріуполі, допомагала пораненим. Хоча мама просила не їхати туди взагалі, а виїхати закордон. Дівчина ображалася і відповідала, що це її вибір, про який вона не шкодує. Вона ніколи не скаржилася ні на що.

У кінці березня отримала контузію при евакуації поранених. Їхній "польовий шпиталь" переїхав на "Азовсталь" останнім. Сирена не могла кинути своїх підопічних.

8 травня 2022 року загинула на "Азовсталі" внаслідок влучання авіаційної бомби в бункер, де розташовувався шпиталь.

За 3 тижні до цього 15 квітня 2022 загинув її коханий Андрій Припишний "Шегі" під час прориву на територію заводу "Азовсталь".

У Юлії залишився маленький син Артем, якого виховують батьки.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагороджена державною нагородою України орденом "За мужність" III ступеня.

10 березня 2023 Юлію поховали у Світловодську.

Юлія Зубченко

Публікації

[group=1][/goup]