Вівторок, 16 квітня 2024
Економіка

Держслужбовці – злісні неплатники за опалення

9 вересня перший заступник міського голови Юрій Лукинський провів зустріч з керівниками бюджетних установ, на якій оприлюднив статистичні дані заборгованості працівників бюджетної сфери, комунальних підприємств, відомчих організацій тощо за опалення.
Але спочатку він зауважив: загальний борг теплопостачальній організації станом на сьогодні становить майже 8 млн. грн.., в т.ч. населення – близько 4 млн., безпосередньо ж бюджетників – чверть мільйона. Кредит в 4 млн. грн. "Світловодськпобут" до цього часу не отримав. Тож кожен з нас повинен розуміти: не будемо платити – не отримаємо тепла.


Спочатку Ю. Лукинський назвав організації, борги працівників яких відверто лякають. Це військовий комісаріат – 520 грн. (середній борг на 1 працівника), ОДПІ – 551 грн., управління юстиції – 337 грн., УЕГГ – 286, управління молоді та спорту – більше 200 грн., райдержадміністрація – 191 грн., міліція – 187 грн., КП "Зелене господарство" – 184 грн., міськвиконком – 172 грн.

Потім назвав і подякував тим, з кого треба брати приклад: архітектура, соцстарх – середній борг на 1 працівника – 0 грн., фінуправління – 2 грн., управління економіки, ресурсів та розвитку міста – 3 грн., казначейство – 5,6 грн., СБУ – 6 грн., ЖЕК №4 – 9 грн.

Звісно, список і перших і других можна продовжувати.

Юрій Леонідович запитував керівників, що ті планують робити, аби їхні підлеглі платили вчасно, та просив провести відповідну роботу у колективах. Керівники натомість порекомендували теплопостачальній організації позиватися до боржників і стягувати борг через суд.

Звісно, людину можна соромити, попереджувати, карати, але, хотілося б, щоб кожен світловодець-боржник усвідомив: можливо, саме його борг залишить місто без тепла. Робіть висновки, адже опалювальний сезон – не за горами!

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top