Субота, 27 липня 2024

^ Реклама ^
Партнерський матеріал

Як вибрати матрац за наявності проблем із хребтом? Рекламний матеріал

Як вибрати матрац за наявності проблем із хребтом?

Неправильне положення тіла вночі може спричиняти спазми і порушення кровообігу, викликати біль. Якщо регулярно турбує дискомфорт у шиї та спині вранці, час звернути увагу на якість спального приладдя. Якісний матрац повинен мати ортопедичний ефект, тобто забезпечувати фізіологічне положення тіла під час сну, повне розслаблення м’язів.

На що звернути увагу під час покупки

 

Усі ортопедичні матраци відрізняються між собою за жорсткістю, наявністю пружинного каркаса, товщиною, максимальним навантаженням. Ці ознаки залежать, в першу чергу, від наповнювача. Для цього використовують такі найбільш поширені матеріали, як:

  • кокосова койра;
  • латекс;
  • ортопедична піна;
  • сизаль (волокно з листя агави);
  • термоповсть (вовна).

Кокосовий наповнювач надає виробу жорсткості. Саме він рекомендований для людей с захворюваннями хребта і дітей, чий руховий апарат тільки формується. Краще обирати латексовану койру, яка відрізняється більшою пружністю і не просідає з часом.


За наявності хвороб спини більше підійде пружинний незалежний матрац, де кожна спіраль розташована у власному чохлі. Тобто пружини у таких моделях не з’єднані одна з одною, матрац прогинається тільки у тому місці, де на нього здійснюється навантаження.


Ортопедична основа для спального місця має значення для людей, які страждають на захворювання спини, опорно-рухового апарату. Саме таке спальне місце забезпечить необхідну підтримку для хребта, допоможе позбутися спазмів та болю.



Партнери:


Top