Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
Відео Події

У Світловодську відбувся мітинг-реквієм пам’яті журналіста Вадима Бойка Новина з фото Новина з відео

У Світловодську відбувся мітинг-реквієм пам’яті журналіста Вадима Бойка
Сьогодні, 14 лютого, у Світловодську вшанували пам'ять земляка журналіста і депутата Вадима Бойка, який загинув цього дня у 1992 році у своїй київській квартирі від вибуху.
^ Реклама ^

Представники громади міста зібралися біля меморіальної дошки, що встановлена на будинку, де народився і жив у дитинстві Вадим.

Ведуча мітингу Олена Гандебура нагадала присутнім про основні віхи життя земляка, зокрема про журналістську діяльність на Українському та Центральному телебаченні та депутатство у Верховній Раді України 1990-1992 років.

У Києві, у квартирі, де жив Вадим Бойко, 14 лютого 1992 року пролунав вибух, від якого чоловік загинув. Кримінальну справу за фактом загибелі відкривали тричі. Так само тричі — закривали.

Ймовірною причиною вбивства колеги називали проведення розслідування щодо зникнення грошей Комуністичної партії України, які залишилися після її заборони Президією Верховної Ради УРСР. Крім цього, Вадим порушував питання про наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, намагався знайти втрачену бібліотеку Ярослава Мудрого.

Із прізвища Вадима Бойка починається список загиблих журналістів на стелі пам’яті, що відкрита у Києві у 2005 році.

Присутні вшанували пам'ять непримиренного борця за справедливість хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

У Світловодську відбувся мітинг-реквієм пам’яті журналіста Вадима Бойка



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top