Середа, 01 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Фоторепортаж Відео Події

Свято прихильників здорового способу життя Новина з фото Новина з відео

Свято прихильників здорового способу життя
Всі, хто сьогодні занурився у крижану воду на набережній Світловодська, були налаштовані оптимістично та позитивно, каже організатор з 30-річним стажем голова громадської організації "Клуб українських патріотів" Олександр Форостяний.
^ Реклама ^

"Ми не прив’язуємося до традиційного християнського свята Водохреща. Самі щодня занурюємося. Також є група людей, які пірнають щонеділі. Цей день — це свято здорового способу життя, — ділиться з нами Олександр Всеволодович. — Цього року ми облаштували для людей безпечну зону для купання 6 і 19 січня. Минулого разу температура води була 2°C, сьогодні — 0°C, і це краще, адже не так сильно замерзаєш і почуваєш себе бадьорим".


Член спілки "За тверезу та здорову Україну" Сергій Обертас розповів нашому виданню, що змінити спосіб життя вирішив ще на початку 2000-х.

"Я загартовувався поступово. Спочатку займався обтиранням, обливанням холодною водою, а зараз пірнаю у водойми, — каже Сергій Олександрович. — У мене було багато хронічних захворювань, але як тільки розпочав здоровий спосіб життя, — все минуло. Навіть не можу пригадати, коли востаннє звертався до лікаря. Тож раджу усім! Починайте з малого. Наприклад, з контрастного душу".


Як і 6, так і 19 січня, охочих зануритися у крижану воду на набережній Світловодська було небагато. Не було й традиційного обряду освячення води, концертної програми тощо.

Звичайно, воєнний стан та пов’язані з ним обмеження внесли корективи у традиційний формат святкування християнського свята Водохреща. До того ж цього року церковний календар зазнав певних змін, адже довгий час українські православні та греко-католики відзначали церковні свята за старим юліанським календарем, який відстає від сучасного на 13 днів. Тож свято Богоявлення Господнє (Водохреща) у церковному календарі віддтепер припадатиме на 6 січня.

Для тих, кому цікаво пригадати якими були традиційні купання минулих років у Світловодську та на Власівці, ми зібрали усі матеріали за цією темою за цим посиланням.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top