Субота, 20 квітня 2024
Культура

Любов до рідного краю, передана мовою живопису

Любов до рідного краю, передана мовою живописуСеред низки культурно-мистецьких заходів, що проводитимуться у місті до Дня незалежності нашої держави, заслуговує на увагу виставка живописних робіт відомих місцевих художників Людмили Попруженко і Михайла Углікова. Ця виставка експонується у міському краєзнавчому музеї і має назву "Люблю тебе, мій рідний краю!".
Ім'я Михайла Углікова вже відоме численним відвідувачам музею, адже це біля його картини, на якій зображена Воскресенська церква м. Новогеоргіївська, подовгу зупиняються і світловодці, і гості міста. А цього разу відвідувачі музею зможуть оглянути пейзажі, створені талановитим майстром.


Любов до рідного краю, передана мовою живописуЖивопис полонив Михайла Миколайовича ще з ранньої юності. І хоча він свого часу здобув вищу музичну освіту, вважає, що в житті відбувся саме як художник. Постійно працював над собою. Оскільки його улюблена тема – пейзаж, то, вдосконалюючи майстерність, багато часу приділяв створенню копій полотен Айвазовського, Левітана, інших відомих художників. Поступово з'явилося відчуття простору, перспективи.

Так збіглося в часі, що початок 90-х років минулого століття – період становлення незалежності нашої держави – став для художника особливо плідним. І зараз у своєму творчому доробку він має близько 600 полотен, виконаних на професійному рівні. Картини М.Углікова є у приватних колекціях любителів живопису зі США, Аргентини, Канади, Китаю, Німеччини, ближнього зарубіжжя.

Пам'ятною подією в житті митця стала робота над іконостасом храму Покрови Пресвятої Богородиці. За благословення о.Олександра працював там разом з В.Ліпертом та І.Якименком. Дванадцять ікон – то творіння його рук, душі і серця.

Любов до рідного краю, передана мовою живописуМихайло Миколайович захоплюється природою нашого краю. Заповідним місцем вважає плавні, красу яких часто відображає на своїх полотнах. Тож оглянувши роботи митця, ви, можливо, побачите те, чого не помічали раніше.

Людмила Попруженко – теж художник від Бога. А ще вона – талановитий викладач дитячої художньої школи. Дала путівку в життя багатьом майбутнім художникам.

У роботах Людмили В'ячеславівни відчувається філософське осмислення суті життя, прагнення піднятися над буденністю, намагання осягнути самій і розкрити іншим вічні питання буття.

Шановні світловодці і гості міста! Завітайте до музею, огляньте роботи талановитих митців.

Тетяна ТКАЧУК,
працівник міського краєзнавчого музею,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top