Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Пілотний проєкт: альтернативне опалення багатоповерхівок від KGG Новина з фото Рекламний матеріал

Пілотний проєкт: альтернативне опалення багатоповерхівок від KGG
Впровадження системи альтернативного опалення багатоповерхівок у Світловодську та регіоні можливе завдяки досвіду сусіднього міста Кременчук. В умовах воєнного часу, у листопаді 2022 року, в одній із дев’ятиповерхівок Кременчука (72 квартири, опалювальна площа понад 4 тис. м2) була реалізована нова схема теплопостачання. Вартість проєкту, який здійснила група компаній KG_GROUP спільно з ПрАТ "Кременчукгаз", — менше 1 млн грн.
Богдан ОКСЕНЕНКОБогдан ОКСЕНЕНКО"Ми зробили першу систему автономного опалення на багатоповерхівку, — пояснює голова правління ПрАТ "Кременчукгаз" Богдан ОКСЕНЕНКО. — Експеримент впроваджено фахівцями групи компаній KG_GROUP і ПрАТ "Кременчукгаз" спільно з ОСББ та власне мешканцями житлового будинку без жодної реконструкції зовнішніх мереж чи внутрішньоквартирних комунікацій. Завдання системи — використовувати наявні в будинку обсяги природного газу та нульові втрати теплової енергії при передачі".

На підприємстві вирішили, що для розв’язання проблеми опалення багатоповерхівок найприйнятнішим є варіант автономного джерела енергії, бо таким чином будинок забезпечується тепловою енергією як єдина інженерна система. Теплоносій подається до квартир за допомогою модульного компактного теплогенератора і забезпечує нормативну температуру в помешканнях споживачів. Для максимального ефекту енергозбереження є сенс проводити повну термомодернізацію будинку (опціонально, як завдання на майбутнє). Разом із тим зберігається можливість відновлення централізованого опалення, як це було раніше.

Віталій ЧОРНЕНЬКИЙВіталій ЧОРНЕНЬКИЙ"Ще до війни голова правління передбачив складнощі у галузі енергетики та поставив завдання напрацювати варіанти можливих альтернативних схем забезпечення тепловою енергією споживачів різних категорій. Саме такі напрацювання стали в нагоді вже під час війни, — каже заступник голови правління ПрАТ "Кременчукгаз" Віталій ЧОРНЕНЬКИЙ. — Із повномасштабним вторгненням російської армії в Україну, після ракетних ударів по Кременчуцькій ТЕЦ акцент змістився на пошук рішення щодо забезпечення багатоповерхівок теплом з використанням доступних енергоресурсів та технічних можливостей підприємства. Опрацьовуючи варіанти, ми провели теплофізичні розрахунки огороджувальних конструкцій будинків, повірочні гідравлічні розрахунки систем газопостачання та багато іншого. В результаті викристалізувався оптимальний, на наш погляд, варіант, який був запропонований на розгляд головам ОСББ. Для реалізації була необхідна фінансова участь самих споживачів. Мешканці двох багатоповерхівок погодилися. Завдяки цьому запустили пілотний проєкт. В подальшому передбачаються мінімальні затрати на експлуатацію та обслуговування встановленого обладнання. Важливо розуміти, що ми розглядаємо цей проєкт не як покращення умов чи здешевлення послуги, а як виживання в умовах війни, в умовах зруйнованої інфраструктури. Але він має стратегічні переваги — мінімальні втрати тепла при передачі, можливість гнучко регулювати температуру в будинку (не гріти вулицю!) і мінімальні витрати природного газу".

Пілотний проєкт: альтернативне опалення багатоповерхівок від KGG

Впроваджена система розрахована на наявні діаметри газопроводів та обсяги природного газу. Крім того, за відсутності електроенергії, може живитися від генератора невеликої потужності.

KGG готовий реалізувати систему автономного опалення у багатоповерхівках Світловодська чи загалом у регіоні.

Разом з тим мешканцям багатоповерхівок належить утеплити зовнішні стіни, оскільки максимальний ефект використання даного способу опалення досягається за умови повної термомодернізації споруди.

Контакт для співпраці: +380 67 535 69 67
https://www.facebook.com/kggrup

*без урахування потреб на гаряче водопостачання


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top