Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Кримінал

Розкрадання бюджетних коштів на облаштуванні скейт-парку у Світловодську: підозрюють посадовців міської ради та підрядника Новина з фото

Розкрадання бюджетних коштів на облаштуванні скейт-парку у Світловодську: підозрюють посадовців міської ради та підрядника
Керівнику одного з управлінь Світловодської міської ради, інженеру-техніку цього управління та підряднику повідомили про підозру у зловживанні, службовому підробленні та привласненні коштів під час ремонту спортивного майданчика у парку відпочинку.
^ Реклама ^

За даними слідства наприкінці 2021 року згадане управління уклало договір на закупівлю спортивної споруди для занять екстремальним спортом у парку. Для її монтажу виникла потреба у ремонті асфальтного покриття. За рахунок коштів, зібраних підприємцями та небайдужими жителями міста покриття спортмайданчика облаштували власними силами.

Незважаючи на це посадовцем до керівництва органу місцевого самоврядування було скеровано листа про виділення коштів на ремонтні роботи. У результаті на ці потреби з місцевого бюджету було виділено понад 355 тисяч гривень.

Керівник управління залучив свого підлеглого до забезпечення перемоги визначеного підприємства у тендері та укладанні з ним договору на проведення робіт, які вже виконано у повному обсязі. Внаслідок чого підряднику безпідставно було перераховано бюджетні кошти.

Відзначимо, що керівник вказаного управління є депутатом міської ради і брав участь у голосуванні за виділення коштів на облаштування спортивного майданчика.

За процесуального керівництва прокурорів Олександрійської окружної прокуратури усім трьом фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру: керівнику управління за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України, інженеру — за ч. 2 ст.364 та підряднику – за ч.1 ст.366 та ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Триває слідство.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top