Середа, 01 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

У Світловодську ліквідували наслідки аварії на насосній станції (ДОПОВНЕНО) Новина з фото

У Світловодську ліквідували наслідки аварії на насосній станції (ДОПОВНЕНО)
Аварійні бригади ОКВП "Дніпро-Кіровоград" протягом майже 10 годин ліквідували наслідки аварії на одній з насосних станцій у Світловодську. Незабаром буде відновлено постачання води.
^ Реклама ^

Про це повідомляється на офіційному каналі підприємства.

"Нам вдалося замінити пошкоджені агрегати у стислі терміни. У Світловодську триває просушка обладнання насосної станції, де напередодні трапилася аварійна ситуація. Тепер насоси готують до запуску", — йдеться в офіційному повідомленні.


МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Тимчасове обмеження водопостачання у Світловодську

Наразі постачання води здійснюється з резервуарів зі зниженим тиском.

"Світловодськ на цю мить — без води. Олександрія, Знам‘янка та частково Кропивницький отримують воду з резервуарів зі зниженим тиском. Смоліне — водопостачання у звичайному режимі", — повідомляють у підприємстві.


Повідомляється також, що у Знам’янці наразі завершуються ремонтні роботи на насосній станції, яка забезпечує водою центральну частину міста. Воду в район її обслуговування підвозять централізовано.

В Олександрії заплановані роботи по вулиці Кіровоградське шосе, 111, на час яких за цією адресою буде відсутнє водопостачання.

У Кропивницькому до 6 години ранку вода подавалась у всі мікрорайони міста зі зниженим тиском. З 6 години зупинені всі насосні станції, вода зараз є зі зниженим тиском самопливом в центрі, на В.Балці, Кущівці, Балашівці, Оз.Балці, Лелеківці. Працюють також місцеві водозабори, завдяки яким вода є в певних мікрорайонах. Котельні по місту мають деякий запас води, з 9 години водоканал почне розвозити воду машинами.

Чи здійснюється підвоз води по районам міста Світловодська наразі не повідомляється.

Нагадаємо, на початку грудня 2022 року у Світловодську планували встановити ємності з водою для забезпечення громади водою під час блекауту. Були підготовлені місця для встановлення ємностей, але на цьому роботи були зупинені без офіційних повідомлень.

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: У Світловодську планують встановити ємності з водою

Як ми повідомляли раніше, регіональне представництво міжнародного фонду UNICEF передало обласному комунальному виробничому підприємству "Дніпро-Кіровоград" 60 мобільних резервуарів для тимчасового стаціонарного встановлення на випадок форсмажорів із водопостачанням. Також підприємство отримало від Червоного Хреста три сучасні машини (IVEKO на 12 кубометрів води та MAN — на 14) з автоматичною помпою для доставки води, які також обладнані дизель-генераторами. Ці автомобілі було розподілено між Світловодськом, Олександрією та Кропивницьким.

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Три водовози передав Червоний Хрест ОКВП "Дніпро-Кіровоград"

***

Прокачка води водогоном "Дніпро-Кіровоград" відновилася, повідомляє "Дніпро-Кіровоград".

"Станом на 14:15 фахівці закінчили просушку і підготовку обладнання та запустили насоси. Вода пішла в бік Олександрії та у Світловодськ. Орієнтовний час прибуття в Кропивницький 6-8 годин. Дякуємо усім абонентам підприємства за терпіння і перепрошуємо за тимчасові незручності".


***

Прокачка води водогоном "Дніпро-Кіровоград" зупинилася, повідомляє "Дніпро-Кіровоград" о 15:54.

"Сталося аварійне відключення насосу на Світловодській насосній станції. На місці працюють енергетики, які намагаються чимшвидше запустити систему. Коли це станеться — ми одразу повідомимо. Перепрошуємо у абонентів підприємства за незручності і дякуємо за терпіння!"


***

Прокачка води водогоном "Дніпро-Кіровоград" відновилася, повідомляє "Дніпро-Кіровоград".

"Станом на 16.10 енергетики запустили в роботу насос на Світловодській насосній станції".


***

Фахівці підприємства вирішили зупинити перекачку і прокласти до насоса новий силовий кабель, повідомляє "Дніпро-Кіровоград".

"У зв‘язку із тим, що насос на Світловодській насосній станції, де напередодні сталася аварія, працює нестабільно і є загроза пошкодження цього агрегата, що може мати дуже важкі наслідки, фахівці підприємства вирішили зупинити перекачку і прокласти до насоса новий силовий кабель. Станом на 18.30 насос зупинений задля перепідключення. Перепрошуємо у наших споживачів за незручності. Чесно інформуємо про ситуацію із відновленням водопостачання в містах Кіровоградської області".


***

О 22:46 "Дніпро-Кіровоград" повідомив:

"Кабель до насоса проклали і підключили, несправність виявили. Насос на Світловодській насосній станції, де вчора сталася аварія, вже понад годину працює в стабільному режимі. Вода пішла до споживачів. Дякуємо Вам за терпіння, підтримку і вибачаємось за тимчасові незручності".


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top