П’ятниця, 17 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Історичне рішення: облрада проголосувала за вступ Кіровоградщини до Асамблеї європейських регіонів

Історичне рішення: облрада проголосувала за вступ Кіровоградщини до Асамблеї європейських регіонів
Депутати обласної ради проголосували за вступ Кіровоградської області до Асамблеї європейських регіонів. Ініціював членство в організації, що об‘єднує 26 країн і майже три сотні регіонів у Європі, голова облради Сергій Шульга.


"Ми прийняли історичне рішення – Кіровоградщина стане повноправним членом Асамблеї європейських регіонів. Вітаю всіх жителів області з цією подією", – наголосив Сергій Шульга.


Ініціатор вступу пояснив, чому важливо для Кіровоградщини долучитися до європейської спільноти регіонів.

"Асамблея європейських регіонів – це потужний майданчик, який дасть нам перспективу знайти нових друзів і партнерів за кордоном. І насамперед – бізнес-партнерів. А це і нові виробництва, і робочі місця, і в цілому економіка Кіровоградщини. Євроінтеграція відбувається не лише в Києві, а й тут, на місцях – в області, в громадах. Тож і наші території матимуть змогу розширити коло можливостей для підсилення свого економічного потенціалу. Для Кіровоградщини відкриваються перспективи участі у зустрічах на найвищому рівні, у залученні інвестицій, у написанні та реалізації спільних проєктів, у доступі до фінансування ЄС, у підтримці молодіжних ініціатив та обміні досвідом", – підкреслив голова обласної ради.


Зі вступом до Асамблеї європейських регіонів Кіровоградщина закріпила перспективу бути почутою партнерами в ЄС.

"Нам потрібно максимально скористатися цим шансом! Дякую Збройним силам України і працюємо, щоб наступний рік став переможним для України!", – підсумував Сергій Шульга.


Нагадаємо, восени Сергій Шульга здійснив робочу поїздку до Брюсселя, де провів переговори з генеральним секретарем Асамблеї європейських регіонів Крістіаном Шпаром щодо набуття Кіровоградщиною повноправного членства в організації.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top