Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

В Україні найближчим часом можна буде безплатно обміняти лампи розжарювання на світлодіодні

У рамках програми планують провести заміну 50 мільйонів ламп для населення, аби скоротити навантаження на енергосистему. Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.
^ Реклама ^

Це буде одним із низки заходів енергоефективності, над якими працює уряд України. Використання енергоощадних ЛЕД-ламп замість ламп живлення може допомогти споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження, що надзвичайно важливо для ураженої ракетними обстрілами Росії української енергетичної інфраструктури.

Загалом планують замінити 50 мільйонів ламп.

Частину обмінного фонду сформують у рамках державної програми, частину буде отримано як допомогу від Євросоюзу. Про надання такої допомоги, а саме закупку близько 30 мільйонів світлодіодних ламп, яку профінансує Єврокомісія, повідомила на міжнародній конференції з підтримки України в Парижі президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, 20-25 мільйонів ламп передадуть шляхом обміну населенню, а також нові лампи надійдуть у школи, лікарні, дитсадки, інфраструктурні об'єкти. Заплановану заміну проведуть упродовж зими.

Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи. Посадовці запевняють, що механізм буде максимально простим.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top