Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Врожай-2022: важко вирощувати, важко продати

Врожай-2022: важко вирощувати, важко продати
Майже 70% аграріїв України мають проблеми зі збутом зернових та олійних культур як нового, так і старого врожаю. Про це свідчить опитування експертів ІА "АПК-Інформ" серед 530 сільгоспвиробників у 16 регіонах України, повідомляє інформаційна агенція.
^ Реклама ^

На жаль, Кіровоградщина — серед областей, в яких реалізувати власну продукцію найважче. За словами аграріїв, на які посилається видання, на це скаржиться 91% виробників. Така ж ситуація на Київщині — 91% і навіть гірша на Хмельниччині — 97% опитаних виробників. Важко знайти покупців сільгоспвиробникам Черкащини — 89%, Дніпропетровщини — 88%, Полтавщини — 84% і Львівщини — 82%. Легше аграріям на Закарпатті, де лише 18% опитаних мають складнощі з реалізацією зернових та олійних. На Рівненщині, Вінниччині та Волині цей показник складає 34%, 26% та 38% відповідно.

"Багато сільгоспвиробників скаржаться на низькі ціни попиту, що ледь-ледь покривають затрати на вирощене збіжжя і часто є навіть нижчими, ніж його собівартість. Також є проблеми у зв’язку з відсутністю ринку збуту через зупинку роботи більшості українських морських портів та підвищення цін на логістику", — додають експерти, пише видання.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top