П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Тривалість і розмір виплати по безробіттю під час воєнного стану зменшилися

Тепер виплата допомоги по безробіттю на час воєнного стану не може перевищувати 90 календарних днів, а її максимальний розмір — не більше однієї мінімальної зарплати станом на 1 січня календарного року.
^ Реклама ^

В Україні 29 жовтня 2022 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці" №2622. Відповідно до нього розмір допомоги по безробіттю зменшений до мінімальної заробітної плати і виплачуватимуть її лише до 90 днів.

Безробітним, строк виплати допомоги по безробіттю яких на дату набрання чинності цим Законом перевищує 90 днів, виплата допомоги по безробіттю припиняється через 30 календарних днів з дня набрання чинності цим Законом.

Якщо безробітний перебуває понад 30 днів за кордоном, то на 31-й день він втрачає право на виплати.

Отримати статус безробітного під час воєнного стану можна без особистого відвідування центру зайнятості, подавши заяву через портал чи застосунок Дія або в телефонному режимі. Після завершення воєнного стану у громадянина є 30 днів, аби подати до центру зайнятості оригінали документів.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top