П’ятниця, 17 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Іран отримав санкції за «шахедів»

Мінфін США запровадив санкції проти іранських компаній-виробників дронів, постачальників безпілотників до Російської Федерації, а також представників приватної компанії "Вагнер", що причетна до купівлі та застосування дронів проти України.


Про це у Facebook повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

При цьому важливо, що санкції стосуються "всього ланцюжка: від розробки та виробництва до закупівлі і використання іранських дронів", підкреслила посол.
За ії словами, санкції розповсюджуються на усі міжнародні компанії, причетні до передачі дронів РФ.

Нагадаємо, що Іран продав Росії свої дрони-камікадзе стало відомо у серпні. Спочатку Іран заперечував передачу безпілотників РФ. Пізніше міністр закордонних справ Ірану визнав, що його країна поставила дрони в Росію. Але відбулося це, за його словами, за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення в Україну, пише УНІАН.

1 листопада українська розвідка повідомила, що найближчим часом Іран планує відправити в Російську Федерацію партію бойових дронів.

2 листопада голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна попередила Іран дипломатичними каналами про наслідки передачі Росії зброї.

У свою чергу у Держдепі США заявили, що робитимуть все можливе, щоб ускладнити Ірану передачу озброєнь на територію Росії, повідомляло CNN.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top