Вівторок, 07 травня 2024

^ Реклама ^
Новини компаній

Різновиди ортопедичних матраців: корисна інформація для покупців Рекламний матеріал

Різновиди ортопедичних матраців: корисна інформація для покупців
Створити максимально зручні умови для сну — сьогодні не проблема, адже виробники пропонують безліч варіантів ортопедичних матраців. Вони дуже відрізняються за ціною та властивостями, тому легко зможете обрати максимально оптимальну саме для вас модель.
^ Реклама ^

Що таке ортопедичний матрац?

Ортопедичний матрац — це виріб, який підтримує правильне положення спини під час сну. Щоб цього досягти, потрібно, щоб він не був занадто м’яким чи жорстким. Універсальними вважаються такі моделі, котрі мають декілька зон жорсткості. Наприклад, з одного боку — м'якше, з іншого — твердіше. Крім того, можна знайти матраци, які відрізняються жорсткістю/м’якістю по довжині. Обираючи виріб, обов’язково варто звертати уваги також на власні фізичні особливості, вік. Вважається, що чим старша людина, тим м'якше спальне місце їй потрібно.

Пружинні матраци

Такі моделі мають у своїй конструкції пружини. Представлені основні два типи:
  1. Боннель. Має відносно рівну поверхню, відрізняється тривалим періодом експлуатації, підходить для користувачів із малою чи середньою вагою. Пружинний блок — це єдина конструкція, тому двоспальні матраци такого типу — це не найкраще рішення. Крім того, врахуйте, що під навантаженням створюється ефект гамака.
  2. Незалежний пружинний блок. Пружини "працюють" окремо, тому навантаження і, відповідно, підтримка тіла — точкові. Це гарантує підлаштування спального місця під індивідуальні анатомічні особливості людини. Кожна пружина знаходиться в окремому мішку-футлярі, це дещо ускладнює вентиляцію.

Моделі з незалежними пружинами зручніші, вони краще справляються з завданням підтримки фізіологічно правильного положення під час сну.

Різновиди ортопедичних матраців: корисна інформація для покупців

Безпружинні матраци

До цієї групи віднесені всі моделі, які дають ортопедичний ефект завдяки комбінації синтетичних та натуральних матеріалів (використовуються пружні та зносостійкі). Для наповнення застосовують:
  • кокосову койру. Надає жорсткості. В основі такого матеріалу – певним чином оброблені волокна кокоса, які мають гіпоалергенні та антимікробні властивості;
  • латекс. Синтетичний матеріал, аналогічний натуральному. Відрізняється пружністю, надає виробам певного пом’якшення. Залежно від щільності може використовуватись для виробництва матраців середньої жорсткості;
  • пінополіуретан. Матеріал, що має ефект пам’яті. Під впливом ваги людини та тепла її тіла приймає необхідну форму, що гарантує максимальне розслаблення під час сну.

Зазвичай для отримання бажаного ефекту жорсткості використовується пошарове наповнення. Майже для всіх безпружинних матраців використовують кокосову койру та латекс. Та чи інша товщина відповідного шару робить спальне місце м’яким, середньої жорсткості чи жорстким.

Варто зазначити, що іноді до цієї категорії матраців відносять ще й поролонові вироби, однак вони зазвичай не здатні в необхідній мірі підтримувати хребет, хіба що в тому разі, коли комбінуються з іншими з приведених вище матеріалів.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top