Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Положення про ритуальну службу зняли з розгляду сесії Новина з фото

Положення про ритуальну службу зняли з розгляду сесії
У черговий раз (мабуть, 4-й) посадовці органів місцевого самоврядування не змогли затвердити Положення про ритуальну службу на черговій сесії Світловодської міської ради, яка розпочала свою роботу 25 жовтня.
^ Реклама ^

Оскільки цей проєкт рішення мав істотні недоліки, щодо цього були зауваження депутатів і підприємців, які займаються ритуальними послугами. Це говорить про якість підготовки проєкту рішення, який цілком логічно був знятий з розгляду.

Але це не вирішує проблеми, тому на сесію прийшли суб’єкти господарювання з вимогою до влади привести у відповідність до законодавства діяльність у галузі поховання, а саме: створити рівні умови для виконавців ритуальних послуг, забезпечити безперешкодний доступ до кладовища, затвердити тарифи на окремі види ритуальних послуг та припинити корупційну схему здирництва, яку впровадили працівники КП "Комбінат комунальних послуг" на новому кладовищі.

Щоб зупинити свавілля, яке відбувається в галузі поховання, та з метою захисту прав споживачів, необхідно негайно встановити тарифи на ритуальну послугу "могили" усім суб’єктам господарювання. А неприйняття Положення про ритуальну службу жодним чином не впливає на процедуру прийняття тарифів. Це повноваження виконавчого органу міськради, передбачені законодавством, отже і його повна відповідальність.

Людмила Павловська,
голова ГО "Громадський захист"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top