Середа, 08 травня 2024

^ Реклама ^
Авто

Водіїв закликають підготуватися до зими. Ситуація на дорогах буде складною Новина з фото

Водіїв закликають підготуватися до зими. Ситуація на дорогах буде складною
Війна суттєво позначилась і на забезпеченні проїзду по автодорогах у зимовий період, повідомляє Національна асоціація дорожників України. Підрядники працюватимуть, але викликів багато, тому водіїв просять готуватися також.
^ Реклама ^

У дефіциті будуть протиожеледні реагенти. Оскільки основний постачальник — державне підприємство "Артемсіль", розташоване в місті Соледарі, неподалік Бахмута на Донеччині, зупинило виробництво ще в квітні. На цей сезон реагенти можливі тільки імпортні. Перемовини щодо їх закупівлі ведуться з виробниками з Туреччини, Румунії, Єгипту, проте є велике питання, як доставити продукцію в Україну, адже великі українські морські порти працюють лише в рамках "Зернової ініціативи" на експорт української аграрної продукції. Імпорт, як і раніше, заблокований. Поставки вантажів через Дунайські порти є значно дорожчими. Ціна таких реагентів буде в рази вищою, тому обсяг закупівель доведеться зменшувати. Також треба пам’ятати, що зросли ціни на пальне, а частина дорожньої техніки мобілізована для військових потреб.

Утім Національна асоціація дорожників України запевняє, що робитиме все від неї залежне, щоб організувати безпеку на основних магістралях, якими відбувається рух важливих вантажів і евакуюються поранені. Фахівці дбатимуть про усі регіони країни.

Але труднощі будуть. Ймовірно, збільшиться час на ліквідацію слизькості і на розчищення трас після снігопадів. Тоді водіям доведеться обмежувати швидкісний режим, а за складних погодних умов залишати техніку вдома. Машини мають бути справними, зимова резина якісною. На випадок непередбачуваних обставин в машині варто тримати продукти, воду, теплі речі, паливо, павербанк.

Служби працюватимуть, але не в такому режимі, як раніше. Зі свого боку автовласники мають також бути готові до складнощів і зміни свого звичного режиму руху на дорогах країни.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top