Субота, 18 травня 2024

^ Реклама ^
Новини компаній

Поширені помилки при користуванні контактними лінзами Рекламний матеріал

Поширені помилки при користуванні контактними лінзами
Контактні лінзи — то є ефективно для корекції різних дефектів зору та зручно для повсякденного носіння. На сьогодні лінзи вважаються найпопулярнішим засобом для корекції зору і це не дивно, адже в порівнянні з окулярами вони мають чимало переваг: природне бачення з необмеженим кругозором, абсолютна свобода дій та можливість ввести рухливий спосіб життя, можливість носіння у будь-яку пору року, за будь-яких погодних умов.
^ Реклама ^

Втім є певна частина користувачів, які спробувавши контактні лінзи, через певний час відмовляються від їх носіння, пояснюючи це дискомфортом. Треба розуміти, що лінзи можуть викликати незручності або неприємні відчуття лише за трьох обставин:
  • ви тільки почали ними користуватися й ще проходите період адаптації;
  • вони неправильно підібрані;
  • ви допускаєте помилки при користуванні лінзами.

В першому випадку варто набратися сил і трішки потерпіти: поверхні ока потрібен певний час, аби адаптуватися до носіння контактних лінз. В середньому період адаптації триває 10-15 днів. Якщо ж в лінзах дискомфортно вже після періоду адаптацій, то є ймовірність, що вони просто належним чином не відповідають індивідуальним параметрам вашого ока. Тоді треба звернутися до лікаря-офтальмолога, щоб отримати новий рецепт на лінзи.

Ну і останній варіант: ви неправильно доглядає за лінзами, або ж не дотримуєтеся всіх правил користування ними. Зібрали найпоширеніші помилки, котрі допускають користувачі контактними засобами корекції зору.

Лінзи не за рецептом

Контактні лінзи вважаються засобом медичного призначення, а отже купувати їх треба лише за рецептом від лікаря-офтальмолога. Краще утриматися від самодіяльності та не вибирати лінзи на свій розсуд, бо ви можете помилитися з вибором.

Переношування контактних лінз

Всі лінзи мають чітко визначенні характеристики, зокрема, режим заміни та режим носіння. Цих режимів треба строго дотримуватися та ні в якому разі не переношувати лінзи. Себто якщо у вас одноденки, щодня треба одягати нову пару лінз. Момент, коли ви відкрили блістер з лінзою, вважається точкою відліку терміну носіння.

Вибирайте контактні лінзи лише з тим режимом носіння/заміни, що зазначений у вашому рецепті від лікаря. Це можна зробити самостійно в салоні оптики або інтернет-магазині:

Сон в контактних лінзах

Треба взяти за правило, що спати в контактних лінзах не можна. Є певні види лінз, виробники яких стверджують, що в них можна спати, втім краще цього не робити. Ліпше не полініться, зніміть лінзи перед сном, помістіть їх у контейнер для зберігання та знову одягніть вранці.

Носіння лінз під час застуди

Контактні лінзи не можна носити під час застуди та інфекційних захворювань. Річ у тім, що бактерії можуть потрапити на поверхню лінзи, а через неї і на слизову ока — саме так може виникнути інфекційне захворювання очей, як-то кон'юнктивіт. Тож коли хворієте, краще тимчасово перейдіть на окуляри.

Несвоєчасна заміна контейнера та розчина для лінз

Контейнер для лінз рекомендується міняти щомісяця. Бо навіть якщо його регулярно промивати, на його стінках все одно може утворюватися наліт з білкових відкладень, який вважається бездоганним середовищем для розмноження бактерій. А розчин в контейнері треба поновлювати кожного разу, як ви достаєте з нього лінзи. Тобто після того, як ви дістали лінзи з контейнеру, щоб одягти, потрібно вилити використаний розчин і залити новий.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top