Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Ліцеям №3 та №4 дозволено набирати учнів до 10-х класів Новина з фото

Ліцеям №3 та №4 дозволено набирати учнів до 10-х класів
На жаль, запеклі бої тривають не лише на фронті, а й в мирній Світловодській громаді в напрямку освіти, де діти виборюють своє право на освіту.
^ Реклама ^

Упродовж тривалого часу (з травня 2022 року) триває трансформація закладів загальної середньої освіти Світловодськоі громади, де батьки з дітьми, вчителі, управління освіти, молоді та спорту разом із місцевою владою вирішують майбутнє освітніх закладів.

За цей час було проведено багато зустрічей, комісій, нарад, виносилися відповідні питання на засідання сесій. Головним питанням стало майбутнє існування ліцеїв та гімназій, які залишаться на території Світловодської громади.

Після скандального наказу начальника управління освіти, молоді та спорту №132 від 22.08.2022 року "Про припинення набору учнів до 10 класу в закладах загальної середньої освіти на 2022-2023 навчальний рік", де всі ЗШ, окрім ЗШ №7, мали припинити набір учнів до 10 класу, батьки, обурені такім рішенням ще й на передодні початку навчального року, почали боротися за право продовжити навчання своїх дітей у 10-х класах шкіл №3 та №4.

Самостійно вони не змогли переконати місцеву виконавчу владу в необхідності залишити як найменш два ліцеї (ЗШ №7, №3), а краще три ліцеї (ЗШ №7, №3, №4) тому заручилися підтримкою юристів (складено відповідні позови і заяви) та місцевих депутатів, які так само підтримували їх наміри щодо освіти дітей в Світловодській громаді.

На позачерговій сесії 29 серпня депутати винесли це питання поза порядком денним та з’ясовували з міським головою освітню проблему, яка створила напругу в суспільстві. Запросили до слова представника ініціативної групи батьків Влада Вихристенко. Викладені ним факти говорили про порушення законодавства у сфері освіти та елементарного невідповідного трактування документів, на які спиралися в своїх наказах та рішеннях місцеві керівники.

Ліцеям №3 та №4 дозволено набирати учнів до 10-х класів
Влад Вихристенко


По закінченню пленарного засідання небайдужі депутати (10 осіб) склали колективне звернення до міського голови щодо внесення змін в програму трансформації ЗЗСО Світловодськоі громади та дозволити набір учнів до 10-х класів наступних ліцеїв: №3, №7, №8 та №4 ліцей "Гранд". Домовилися про обов’язкову нараду, яку міський голова погодив провести наступного дня, о 10:00, у своєму кабінеті.

Головним питанням, як з’ясувалося депутатами, було відсутнє фінансування з причини зниження державної субвенції. В таких обставинах, міська громада повинна самостійно визначитися та взяти на себе відповідальність подальшого фінансування освіти.

Депутати Олена Жмуріна та Віталій Юшко, отримавши необхідні цифри та розрахунки від управління освіти, молоді та спорту, проаналізувавши їх, знайшли фінансову можливість таких зобов’язань до кінця поточного року за рахунок економії, що складається. Також депутати зауважили, що закладати відповідні кошти обов’язково потрібно в новий проєкт бюджету на 2023 рік, про що було обговорено з економістом та начальником управління 29 серпня.

Ліцеям №3 та №4 дозволено набирати учнів до 10-х класів
Олена Жмуріна

Ліцеям №3 та №4 дозволено набирати учнів до 10-х класів
Віталій Юшко


Маючи достатні аргументи та підстави для продовження набору учнів до 10-х класів, депутати та батьки прийшли на нараду до кабінету міського голови. У ході обговорень міський голова Андрій Маліцький запропонував все ж таки підтримати депутатів та батьків і дозволити набір учнів до 10-х класів у ліцеї №3 та №4, про що підтвердив в присутності всіх своїм розпорядженням до начальника управління освіти, молоді та спорту Василя Кореняка направити новий наказ директорам відповідних ліцеїв громади. Чекаємо на офіційний наказ.

Ліцеям №3 та №4 дозволено набирати учнів до 10-х класів
Андрій Маліцький

Ліцеям №3 та №4 дозволено набирати учнів до 10-х класів
Василь Кореняк


Звісно це ПЕРЕМОГА для батьків та дітей! Щасливі та веселі всі пішли готуватися до нового навчального року, але в такому позитивному рішенні все ж є умови, про які не слід забувати.

Навчальний 2022-2023 рік буде вирішальним для ліцеїв №3 та №4. Саме вони будуть виборювати право на подальше існування як ліцею наступного навчального року 2023-2024. Оголошені таки собі змагання на кращій заклад освіти. Критерії змагань оголосять офіційно після обговорень з представниками управління освіти, профільним заступником міського голови з гуманітарних питань, депутатами та затвердження, якими саме мають бути ти критерії відбору. Як зазначив міський голова, враховувати будуть не лише високі показники знань і досягнень учнів та педагогів, але й будівлі, технічне оснащення, географічне розташування тощо.

Наприкінці наради, начальник управління освіти, молоді та спорту представив присутнім нового директора ліцею №3, яка почне свою роботу вже з 1 вересня цього року.

Вітаємо всіх з перемогою та бажаємо успіхів впродовж нового навчального року!

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top