П’ятниця, 10 травня 2024

^ Реклама ^
Події

"Світловодськ – історія і сьогодення"

5 червня у Центральній міській бібліотеці пройшов науково-практичний семінар-конкурс з краєзнавства для учнів загальноосвітніх шкіл міста на тему "Світловодськ – історія і сьогодення".
Організаторами конкурсу стали управління культури та туризму, управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради і міська громадська організація "Спадкоємці Кирилівщини та Новогеоргіївщини".
^ Реклама ^

До учасників зі словами привітань та вдячності за увагу до історії нашого краю на початку семінару звернулися перший заступник міського голови Ю.Лукинський, начальник управління культури та туризму Н.Клокар, начальник управління освіти, почесний голова громадської організації "Спадкоємці Кирилівщини та Новогеоргіївщини" Г.Френкель, Протоієрей Храму Покрови Пресвятої Богородиці В.Коваленко.

На розгляд журі та запрошених було представлено 12 доповідей, підготовлених старшокласниками світловодських ЗОШ та їхніми керівниками. Зокрема, піднімалися теми давньої історії та археології Світловодщини, історія старої фотографії у подіях, видатні люди Світловодщини, література нашого краю, розвиток енергетичної галузі та інші.

В той час, як журі визначало переможців конкурсу, присутні переглянули новий чудовий фільм від ТРК "41-й канал" під назвою "У світлі неба і води". До речі, один з кращих серед тих, які було знято про наш край.

І от, нарешті, довгоочікувана мить нагородження. Без уваги не залишився жоден учасник, адже кожен з них отримав подяку від виконавчого комітету Світловодської міської ради та медаль, присвячену 55-річчю Світловодська від ГО "Спадкоємці Кирилівщини та Новогеоргіївщини" (голова М.Литвиненко).

Диплом ІІІ ступеню виконавчого комітету СМР отримали одинадцятикласниці СЗОШ №7 А.Галович та Н.Заріцька за роботу "Православний Просвітницький Центр ім. святих рівноапостольних Кирила та Мефодія при Храмі Покрови Пресвятої Богородиці", кер. Г. Пархоменко (до речі, всі три призові проекти готувалися під її керівництвом).

Диплом ІІ ступеню заступник міського голови з гуманітарних питань О.Литвиненко вручила І.Юрченко, Л.Малько, Л.Прозоровій та І.Гарко (11-а, СЗОШ №7) за доповідь "Давня історія і археологія краю".

Перше місце призначили Анні Петровій за роботу "Ікони нашого краю".

Роботи були різними, але кожен з учасників вніс свій вклад у дослідження історичного минулого нашого міста. Підбиваючи підсумки, організатори конкурсу дійшли висновку, що подібні заходи є не тільки цікавими, але й напрочуд пізнавальними.

Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top