Субота, 20 квітня 2024
Влада

Сесія Світловодської міської ради не відбулася Новина з фото

Сесія Світловодської міської ради не відбулася
Тридцять друга позачергова сесія Світловодської міської ради, яку скликав 11 серпня своїм розпорядженням (№33 від 9 серпня) міський голова Андрій Маліцький, не відбулася.


На 10:00 у сесійній залі зареєструвалися лише 14 депутатів та міський голова. Чому була така слабка явка народних обранців на пленарне засідання сесії? Чому скликалась тридцять друга сесія, а не тридцять перша, адже востаннє депутати збиралися 3 березня, тобто майже півроку тому, на тридцяту позачергову?

Прокоментувати ситуацію ми попросили депутатку від фракції "Батьківщина" Наталію Піскову. Вона вважає, що з нумерацією сесії сталася прикра помилка, а проти проведення позачергової сесії виступили одразу кілька фракцій: "Європейська солідарність", "Сила і честь", "Батьківщина", тож виконуючи рішення своїх фракцій, депутати на сесію не прийшли.

"Позачергову сесію слід скликати, коли потрібно розглянути невідкладні питання бюджету чи з приводу надзвичайних подій, — зауважує Наталія Піскова. — А на порядок денний цієї сесії виносилися питання організаційні; врегулювання архітектурно-земельних відносин; соціально-економічного розвитку; місцевого господарства; освіти. Усі вони повинні розглядатися на черговій сесії. До того ж, проекти рішень депутати отримали лише напередодні, часу на їх самостійне вивчення не було, а засідання постійних депутатських комісій не проводилися".


Наталія Піскова розповідає, що голови фракцій перед сесією, о 9:00, звернулися до міського голови Андрія Маліцького з пропозицією провести чергову сесію через тиждень, після розгляду питань порядку денного постійними депутатськими комісіями. Напевне, він їх не зрозумів і зробив спробу все ж таки провести позачергову сесію, але кворуму не зібрав.

"Сподіваюсь, що через тиждень тридцять перша чергова сесія Світловодської міської ради відбудеться, адже нагальних питань життєдіяльності громади накопичилося більш ніж достатньо", — підсумовує Наталія Піскова.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top