Четвер, 18 квітня 2024
Економіка

"На наших руках кров". Шварценеггер закликав Європу відмовитися від палива з Росії Новина з фото Новина з відео

"На наших руках кров". Шварценеггер закликав Європу відмовитися від палива з Росії
Колишній губернатор Каліфорнії, актор Арнольд Шварценеггер під час свого виступу на кліматичній конференції Austrian World Summit у Відні у вівторок, 14 червня, розкритикував європейські країни за те, що вони продовжують купувати паливо у Росії, фінансуючи тим самим війну в Україні, повідомляє видання "Ліга. Бізнес".


"Давайте будемо чесними самі з собою. 1300 ракет, які Росія запустила в українські міста протягом перших двох місяців війни, коштували 7,7 мільярдів євро. Це багато. Але водночас Європа заплатила Росії 44 мільярди євро за паливо. На наших руках кров, тому що ми фінансуємо війну", – заявив Шварценеггер.


На його думку, російська агресія проти України стала ще однією причиною, чому світ і Європа зокрема мають відмовитися від використання викопного палива.

"Ми повинні припинити брехати собі. Зараз ми маємо всі необхідні технології, щоб залишити викопне паливо в минулому", – заявив промовець. Він закликав країни, які купують російський газ, звільнитися від залежності.


Росія отримала 93 млрд євро доходів від експорту енергоносіїв за перші 100 днів повномасштабної війни РФ проти України, причому ЄС, як і раніше, залишається найбільшим покупцем російських газу та нафти.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top