П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Тема російського вторгнення у картинах Юрія Цуканова Новина з фото

Тема російського вторгнення  у картинах Юрія Цуканова
Художник Юрій Цуканов зі Світловодська Олександрійського району із початком активної фази російського вторгнення в Україну написав чотири картини, присвячені темі війни. Полотна він виставляє як благодійні лоти на мистецькому онлайн-аукціоні, частина коштів від їх продажу йде на рахунок Збройних сил України.
^ Реклама ^

Картина "Маріуполь" створена у співпраці із комп’ютерним графіком із Західної України. На полотні художник зобразив українку у національному вбранні зі зброєю в руках, у якої про захист країни просять загублені російським окупантом душі дорослих та малих маріупольців. Друга картина — портрет президента Зеленського на тлі двох Києвів — мирного й палаючого, її головний меседж — "Світло переможе темряву". Тема російського корабля теж зачепила Юрія Миколайовича, а значить, знайшла своє відображення на полотні. Ці роботи зараз виставлені на продаж на мистецькому онлайн-аукціоні, їх може придбати кожен охочий. Частина коштів від продажу йтиме українській армії.

А от ще одна робота — портрет Тараса Шевченка у військовій амуніції, яку світловодець написав у березні до дня народження Кобзаря — вже продана на тому ж аукціоні. Після закінчення бойових дій картину передадуть в один з музеїв Харкова, а гроші вже на рахунку ЗСУ.

Як розповідає Юрій Цуканов, його першим твором, покликаним возвеличити українських воїнів-захисників та підняти національний дух, стала картина "Героям слава!", написана у 2018 році, яку жителі та гості Світловодська могли бачити на святкових заходах до Дня міста, а зараз вона експонується в одному із виставкових залів громади.

Художник відзначає, що і писати, і займатися промоцією картин самому складно: організаційні заходи займають достатньо багато часу і відволікають від творчості. Але митець не зупиняється, адже вважає живопис на воєнну тематику своїм мистецьким внеском у військово-патріотичне виховання дорослих і дітей та у фінансову підтримку армії.
Тема російського вторгнення  у картинах Юрія Цуканова
Тема російського вторгнення  у картинах Юрія Цуканова


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top